Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 26 juni 2010

VVD: Besluit Gedeputeerde Staten over N786 lost niets op in de Stedendriehoek

Persbericht van de Statenfractie van de VVD dd 24 juni 2010

Het besluit van het Gelderse College van Gedeputeerde Staten om de beschikbare 500.000 euro toch niet te stoppen in een verkenning rondom de N786, is géén goed nieuws voor onze inwoners en ondernemers. De huidige provinciale weg N786 Dieren-Apeldoorn is een belangrijke weg voor al diegenen die er wonen, werken, ondernemen of recreëren. Niet alleen de leefbaarheid van de aanliggende dorpen staat onder druk, maar deze weg is ook noodzakelijk voor een goede ontlasting van de A50 tussen Apeldoorn en Arnhem.

Schrappen onderzoek leidt tot teleurstelling
De discussie over de N786 Dieren-Apeldoorn loopt al vele tientallen jaren. In het Gelderse coalitieakkoord is opgenomen dat er voor de verkeersproblematiek in de driehoek Arnhem-Zutphen-Apeldoorn een integrale planvorming wordt gestart. Provinciale Staten heeft in haar vergadering van 23 september 2009 met een ruime meerderheid besloten, dat er een verkenning rondom de N786 moet worden opgestart. Nu is deze verkenning in verband met de bezuinigingen plotseling stopgezet.

VVD wil nu onderzoek naar een volwaardige oplossing
De VVD Statenfractie Gelderland blijft streven naar een volwaardige oplossing voor de infrastructurele problemen en hiervoor is zeker een aanvullend onderzoek nodig. Er is draagvlak in de regio en iedereen is het er over eens dat er snel een goede oplossing moet komen. De VVD zal het College van GS, tijdens de Statenvergadering van woensdag 30 juni a.s., dan ook vragen het onderzoek toch uit te voeren zoals eerder is afgesproken. Met 100% steun vanuit de regio en de provincie Gelderland moet het lukken om dit onderzoek weer op te starten zodat daarna eindelijk vervolgstappen kunnen worden gezet.

Niet praten maar doen!
De VVD Statenleden Conny Bieze, Johan Houwers en Anja Prins zijn vandaag op uitnodiging van Transport en Logistiek Nederland, op bezoek geweest bij een transportonderneming die dagelijks de hinder van de N786 ondervindt (zie bijgaande foto’s). Die ervaring heeft ons nogmaals geleerd dat er snel een oplossing moet komen en dat nog langere vertraging zeer ongewenst is. “Niet praten maar doen”, is ons motto voor de N786!