Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 2 oktober 2010

M-FM of RTV Veluwezoom? (18) - RTV Veluwezoom


Beste “overstappers” naar RTV Veluwezoom: van harte gefeliciteerd.
De gemeenteraad van Rheden heeft afgelopen dinsdag (23 tegen 4) haar voorkeur voor RTV Veluwezoom uitgesproken. Ik heb er niet veel van meegekregen maar de uitkomst is duidelijk. Alleen het CDA was tegen, maar die partij was ook niet vóór M-FM. Het CDA wilde de keuze uitstellen. De uitslag is een groot succes voor de omroep-vrijwilligers die afgelopen maart en bloc bij M-FM zijn opgestapt en die nu willen overstappen naar RTV Veluwezoom.

De berichtgeving uit Rozendaal was trouwens verwarrend. Uit die berichtgeving begreep ik dat de Rozendaalse raad al had gekozen maar dat bleek niet het geval. B&W van Rozendaal hadden een voorkeur voor RTV Veluwezoom uitgesproken maar de Rozendaalse raad neemt pas in oktober een beslissing. Die wil de beslissing van Rheden afwachten. Ik vraag me af of Rozendaal daarmee niet te laat is. De zendmachtiging loopt immers op 17 oktober af.

Het is overigens nog niet beslist. Vooralsnog ziet het er goed uit voor RTV Veluwezoom en de “overstappers” maar het Commissariaat voor de Media kan nog steeds een ander besluit nemen. Het advies van Rheden is helder en weegt zwaar maar een andere uitslag is nog steeds mogelijk. Het Commissariaat voor de Media is autonoom. Er is dus nog van alles mogelijk. Inclusief het weigeren van een zendmachtiging aan beide partijen. Afwachten.

De poll op deze blog laat ook niets aan duidelijkheid te wensen over. 111 van de 133 uitgebrachte stemmen (van de IP-adressen) kozen vóór RTV Veluwezoom, een overweldigende meerderheid. M-FM kreeg slechts 12 stemmen.

Onderstaand de uitslag.