Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 8 april 2011

Zwembad Rheden - advies - Burgerinitiatief

De Gelderlander was benieuwd naar plannen om het Rhedense zwembad op te houden. Bijgaand mijn bescheiden bijdrage. Ideeën konden naar de redactie van de editie Veluwezoom worden gestuurd. Er zullen ongetwijfeld veel creatieve ideeën zijn binnen gekomen. Ik vind dat de druk op de politiek maximaal moet zijn. Daarom onderstaand mijn advies (is ook gemaild naar de Gelderlander).

De eerste zinnen uit de sportvisie van de gemeente Rheden:
“Sport en bewegen is belangrijk. Bewegen is gezond voor jong en oud. Door te bewegen ga je lekker in je vel zitten en voel je je goed. Sporten is leuk en leerzaam. Via sport komen mensen met elkaar in contact en leren mensen op een positieve en respectvolle manier met elkaar omgaan. Sport en bewegen dragen hierdoor bij aan belangrijke thema’s zoals gezondheid, vorming, sociale binding, economie en leefbaarheid. Om die reden is het van belang om als gemeente de mogelijkheden voor de lokale sportbeoefening te bevorderen.”

Met de voorgestelde sluiting van het Rhedense zwembad laat het college van B&W zien hoe ze dit invult. Maar de raad is er ook nog. Die heeft het laatste woord. Daarom adviseer ik het actiecomité een burgerinitiatief te starten en aan de raad te vragen een besluit te nemen. Dat burgerinitiatief wordt dan in een openbare raadsvergadering behandeld. De raad moet dan laten zien waar ze haar de prioriteiten echt legt.
De voorwaarden voor een burgerinitiatief staan op de website van de gemeente Rheden. Daar is ook een formulier te downloaden waarmee het burgerinitiatief kan worden ingediend. Is allemaal vrij eenvoudig te doen.

Trommel bij de behandeling van het initiatief in de raad zoveel mogelijk mensen op. Eh..laat je bij de presentatie in de raadszaal niet verleiden tot het geven van alternatieve bezuinigingen. Dat is de taak van het gemeentebestuur. Laat ze dat zelf maar uitzoeken. Je kunt wel manieren aangeven om meer geld voor het zwembad te genereren. Benadruk vooral het belang van het zwembad voor de zwemsport en voor de bevolking uit alle dorpen in de gemeente , draag argumenten aan, wijs op beloften van politiek partijen uit het (recente) verleden etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten