Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 20 september 2011

Joop Zijlstra informeert Cornielje

Door: Joop Zijlstra
Brief aan dhr. C. Cornielje, C.d.K in de provincie Gelderland

20 september 2011

Zeer geachte heer,

Wij richten ons tot u met het oog op een door GS een dezer dagen te nemen besluit over het project ‘Traverse Dieren’.
Misschien zijn al eerder stukken van ons daarover u onder ogen gekomen of mogelijk hebt u gehoord van onze interventie ter zake.

Het besluit van GS betreft de voorlopige tracékeuze in plan ‘Traverse Dieren’. Naar verluidt wordt het de keuze voor o.m. een verkorte tunnel nabij het NS-station van Dieren, in het plan variant 3a genoemd.
Wij steunen die keuze niet. Nu is onze mening procedureel gezien niet zo belangrijk. Zwaarder weegt dat de inwoners van Dieren de voorgenomen keuze afwijzen. Er is met andere woorden geen draagvlak voor het plan.

Eenzelfde omstandigheid deed zich voor m.b.t. het voormalige plan ‘Hart van Dieren’ dat om financiële redenen voortijdig werd afgebroken. Misschien herinnert u zich de presentatie van het plan in Het Rhedens in Dieren. Het was voorjaar 2007’. In tegenstelling tot de burgemeester van Rheden besteedde u wel aandacht aan een actiegroep bij de schooldeur.
Een foto bij ons toenmalig commentaar op de zitting in Het Rhedens toont een collage die het hart van Dieren moest voorstellen. Het hart werd door u en de burgemeester vastgehouden. Dat hart bloedde later dus leeg.
Dat voorkwam wel een procedure tot bij de Raad van State.

Er is nu geen draagvlak voor variant 3a van plan ‘Traverse Dieren’. Hopelijk heeft de burgemeester van Rheden daarvan bij u al gewag gemaakt. Dat zou terecht zijn.
Wij sturen u deze brief dan ook wellicht ten overvloede.

Tot slot: wij zijn graag bereid met de zaak-gedeputeerde, mevrouw C. Bieze, van gedachten te wisselen. De (politieke) problematiek is ons immers niet geheel vreemd. Ze gaat ons aan het hart.
Wij hebben aan mevrouw Bieze het verzoek gedaan ons te ontvangen.

Met hoogachting, namens Het Comité,
J. Zijlstra, secretaris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten