Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 11 november 2011

Draaitollen

Het politieke gedraai en gemier begint lachwekkende vormen aan te nemen. Neem nou de hype rond Mauro. Koppejan, Ferrier en nog wat andere CDA-ers maakten zich compleet belachelijk met hun hypocriete gedrag rond Mauro’s verblijfsvergunning. Dat geldt overigens net zo goed voor de PvdA. Het was immers PvdA-minister Albayrak die Mauro in 2009 meedeelde dat hij moest vertrekken. Op basis van een vreemdelingenwet die onder de verantwoordelijkheid van PvdA-minister van Immigratie Cohen tot stand kwam. Nu draait diezelfde partij over de rug van een kind een politiek nummer. Alleen maar om het CDA in problemen te brengen. Ik zou meer respect voor de PvdA opbrengen als die nu eens echt oppositie ging voeren. Kansen genoeg om dit kabinet naar huis te sturen. Maar met de peilingen in het achterhoofd is dat natuurlijk wel een beetje link. Dus wordt er voorlopig nog even doorgemodderd.

Wees gerust, het zijn niet alleen de PvdA en het CDA die draaien. GroenLinks ging alleen akkoord met de opleidingsmissie in Kunduz onder de garantie dat de agenten uitsluitend politietaken zouden uitvoeren. Ik vroeg mij al af hoe dat zou worden gecontroleerd. Nu de opleiding lijdt onder een gebrek aan belangstelling wil het kabinet ook agenten voor de grenspolitie en voor andere provincies opleiden. Na hun opleiding zwermen zij weer uit over Afghanistan. Die controle kun je dan sowieso op je buik schrijven. Maar de groene liberalen steken de kop in het zand. Het gaat volgens hen immers om civiele politie.

De PVV en de VVD draaien vrolijk mee. Met steun van deze partijen zou een eind zou worden gemaakt aan het fenomeen “weigerambtenaar”. Dat is een trouwambtenaar die weigert homohuwelijken te sluiten. Maar ja, het gedoogkabinet heeft de steun van de SGP nodig. De PVV gaat daarom een nieuwe wet voorbereiden. Dat kost bij elkaar weer enkele jaren.

Ja, er wordt wat afgedraaid. Tot op zekere hoogte kan ik dat nog begrijpen. In een versnipperd politiek landschap zijn compromissen onvermijdelijk. Maar draai dan niet om de redenen voor zo’n draai heen. Dat maakt een politicus dubbel zo ongeloofwaardig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten