Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 9 november 2011

Enkele stukken en een suggestie/waarschuwing

Door:  Joop Zijlstra

Waarde Jan van de Wouw,
Secretaris van het projectbureau ´Traverse Dieren´.

1. 'Opinie' in De Gelderlander, 2. inspraak op 26 oktober, 3. recente brief
 
aan de leden van de commissie MIE.

Graag nog het volgende, pro memorie:
Als er een korte tunnelbak komt is van Gazelle een claim te verwachten, daar moet ook de heer Dr. C. Volp wel rekening mee houden. Ik zag hem op 26/10 even op het balkon in de Statenzaal. Alles onder controle? Dat is maar zeer de vraag.

Hij kan beter bedenken - dit ook ter informatie van mevrouw Bieze - dat de schadeloosstelling voor Gazelle mettertijd als een soort vertrekpremie gaat voorzien in de verhuiskosten van het bedrijf (300 tot 400 arbeidsplaatsen). PON Leusden, eigenaar van Gazelle, slijpt volgens mij de messen al.
Tel daarbij de te verwachten kosten van een verhuizing van het Shell-tankstation. Shell voert gewoon langjarig Shell-beleid uit: 'uw geld in onze zak'. Je kunt Gazelle en Shell combinerende, in plaats van plan 'Traverse Dieren' beter in een soort slogan spreken van plan 'Gazelle Dieren, en toch heel Shell'.
Het gaat hier om vele miljoenen in een put zonder bodem. Twickel inbegrepen.

Dat Twickel is de derde im Bunde, de stichting Twickel, slimme jongens. Gazelle, Shell, en Twickel, bien étonné de se trouver ensemble.
Het oude lied, nu op de wijs van ontsnippering van Hof te Dieren. Twickel hier, Twickel daar, Twickel overal. Allegro, allegro forte. De figuranten in De Steeg neuriën het heel zacht mee.

Het bovenstaande oogt wat sarcastisch, maar het is meer verdrietig, om het slecht besturen, dat weer veel te veel geld (van burgers) gaat kosten. Mijn verwijt treft niet het projectbureau, dat zul je wel begrijpen. Je mensen hebben zich keihard ingezet. Het gaat om een kleine garde, verstard, die niet van wijken weten wil. Maar wijken komt nog wel, later.

Wat die keiharde voorwaarde van mevrouw Bieze betreft over de bundeling van wegen (zij sprak er over op 26/10), laat zij het bewijs maar leveren. Een regeltje in een vergaderverslag is niet genoeg. Ik heb, na zeer veel moeite en kosten, bij de overheden niets dan gebeuzel boven tafel gekregen. Zekere heer A. Dolk zegt in de Regiobode terecht: 'niet de heer Zijlstra had iets te bewijzen, mevrouw Bieze moet bewijzen!' Hij heeft groot gelijk. Mevrouw Bieze praat maar wat aan, of, erger nog ze papegaait.

Enfin, mijn voorspelling is dat op de gekozen wijze het hele feest 'Traverse Dieren' niet doorgaat, tenzij in een door de provincie wezenlijk bijgestelde vorm.

Met een vriendelijke groet,
en met respect voor jullie harde werk.

Joop Zijlstra, Ellecom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten