Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 4 februari 2011

Twitterinterview verkiezingen Provinciale Staten 2011

2 maart vinden de verkiezingen voor Provinciale Staten plaats. Om mijn keus te bepalen heb ik het even op kieskompas geprobeerd. Dat stelt al helemaal niks voor. Na twee keer proberen wist ik ’t wel. Als je de tweede keer enkele vragen net iets anders beantwoordt kun je zomaar aan de andere kant van het politieke spectrum uitkomen. Te weinig onderscheidend en vooral goed voor de winkeliers die Kieskompas aan de man brengen.

Twitter is veel handiger. Veel politici maken er gebruik van en ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat vragen aan kandidaten te stellen. Veel effectiever. Bovendien levert het input op voor mijn column in het Streekjournaal. VVD-er Anja Prins @prinsvvd reageerde onmiddellijk op mijn verzoek. Ben ik zeer erkentelijk voor. In Rheden kennen we Anja Prins al langer. Zij was de architect van de huidige Rhedense coalitie.

Ook SP-er Alex Mink @alex_mink ging op mijn verzoek in. Hij heeft wat meer tijd nodig. Zijn antwoorden verwacht ik nog. D66-er Michiel Scheffer @michielscheffer heeft eveneens toegezegd te antwoorden. Hopelijk volgen nog meer kandidaten/partijen.