Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 23 februari 2011

Statenverkiezingen: Extra geld voor de Traverse Dieren?

In aansluiting op mijn column. Hier de Twitter-vragen (via @politiekrheden) en de antwoorden van kandidaat-statenleden/partijen die op mijn vragen reageerden.

Er zijn meerdere varianten voor de Traverse Dieren. De definitieve keuze moet nog bepaald worden. Het leek erop dat dat de goedkoopste variant zou worden. Ik vroeg de kandidaat-statenleden of hun partij bereid was extra in de Traverse te investeren.

De PvdA reageerde niet via Twitter. Enkele dagen na het verschijnen van de eerste column in het Streekjournaal meldde de PvdA zich via mail. Dat leverde enig geharrewar op. Uiteindelijk besloot ik om de standpunten van de PvdA alsnog mee te nemen. Ik kom daar bij gelegenheid nog op terug.

Statenverkiezingen (2)

Josan Meijers zond me de standpunten van de PvdA. Ik was aanvankelijk niet van plan die hier mee te nemen. De PvdA had de kans om via Twitter haar mening te geven voorbij laten gaan maar ik waardeer de inspanning van de sociaal-democraten. Mede dankzij de lokale partijvertegenwoordigers. De PvdA sluit vandaag dus aan bij de VVD, SP, D66, ChristenUnie, Partij voor de Dieren en Mens & Spirit.

Eerst de nagekomen berichten. Alex Mink (SP) is kritisch over de bundeling van weg en spoor bij Hof te Dieren. Er is verder onderzoek nodig. Josan Meijers (PvdA) wacht voor de Traverse de Milieu Effecten Rapportage af waarbij het budget voor de Traverse leidend is. Dus op voorhand geen extra geld van de PvdA naar Dieren. Zoals vorige week gemeld: Alleen de VVD en D66 doen toezeggingen.