Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 10 maart 2011

Groenlinks zet de schouders eronder…

Door: Constans Pos
Naast de rechte rug van de SP (lees reactie van Bob Bouhuis over NimmerDor), ervaren wij van GroenLinks onze inzet als ”de schouders eronder”.

Na veel vijven en zessen is het bouwplan voor de uitbreiding van Laag Soeren terug gebracht tot een acceptabel aantal woningen. Dat vinden de meeste inwoners van Laag Soeren, dat komt naar voren uit het behoefteonderzoek en is in overeenstemming met de belofte die GroenLinks in het verleden deed aan de critici van het plan. Het gaat nu om een 60 tal huizen tot 300.000 euro en met 30% hiervan in de sociale sector.

Daarnaast is er (meer) aandacht voor duurzaamheid en de inpassing van de woningen in het –kostbare- landschap. Tenslotte wordt voor de steenuilen in samenwerking met de werkgroep van natuurmonumenten een goede oplossing gevonden.

Dat is het resultaat van het beoordelen van het raadsvoorstel van het college op 1 maart.

Na de behandeling in de raad hield alleen de SP haar twijfels en stemde tegen het voorstel. Hiervoor kreeg deze partij de complimenten van de kritische actiegroep en Groenlinks (en ook andere partijen) een uitbrander.