Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 18 april 2011

PETITIEDAG ZWEMBAD RHEDEN ENORM SUCCES: NU AL MEER DAN 2.000 GETEKENDE PETITIES!

De petitiedag Zwembad Rheden die zaterdag 16 april door Actiecomite Behoud Zwembad Rheden werd gehouden, is een groot succes geworden. Sympathisanten van het comite, inclusief leden van zwemvereniging PFC Rheden, waren aanwezig in de centra van Velp en Rheden. In Dieren lagen in de hal van Theotorne petities klaar voor ondertekening. Vele honderden inwoners maakten van de gelegenheid gebruik en tekenden spontaan de petitie 'Zwembad Rheden moet open blijven!

“De teller staat inmiddels al op ruim 2.000 ondertekende petities en het einde is nog lang niet in zicht”, zo verklaren Rick Palm en Vincent Koch namens het Actiecomitie Behoud Zwembad Rheden.
Verantwoordelijk wethouder Ronald Haverkamp die het plan om Zwembad Rheden te sluiten aan de gemeenteraad van Rheden heeft voorgelegd ziet inmiddels in wat dit voorstel allemaal heeft losgemaakt. Op zijn zijn Twitteraccount reageert hij op de commotie die is ontstaan. "Veel actie tegen het collegevoorstel om zwembad te sluiten. Goed dat de inwoners van zich laten horen. Wat zal de gemeenteraad gaan doen?", aldus Haverkamp. Het Actiecomite Behoud Zwembad Rheden betreurt dat de wethouder zijn plan om Zwembad Rheden te sluiten al niet zelf intrekt. "De komende week kondigen we nieuwe acties aan", aldus Palm en Koch.

Zwembad Rheden op agenda BG De Steeg en Havikerwaard

Op 19 april a.s. wordt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Belangengemeenschap De Steeg en Havikerwaard gehouden. De vergadering begint om uur in het Parkhuis aan de Parkweg. Naast de standaardagendapunten als de financiƫle- en beleidsverantwoording van het bestuur wordt het door de BG opgestelde Lanschapsversterkingsplan gepresenteerd. Hierin o.m. de drie spraakmakende projecten: de twee wandelingen over de landgoederen en door de Havikerwaard en het Steegse strandje/zwembad. Verder staat de sluiting en de toekomst van de RK kerk in De Steeg op de agenda.