Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 15 oktober 2011

'Harde' voorwaarde? Nee, meer zelf gebakken, zacht!

Door: Joop Zijlstra

Aan de leden van de Commissie M.I.E. van Provinciale Staten van Gelderland.

In de bijlage zenden wij u een kort verslag van ons onderzoek naar het ontstaan van de ‘harde voorwaarde’ van het Ministerie van Landbouw in plan ‘Traverse Dieren’. Het bevat de gegevens en een nawoord.

Ze spreken voor zich. Is de uitkomst nul? Is alle moeite vergeefs geweest? Oordeelt u zelf.

Het is destijds gegaan zoals het is gegaan. De bestuurders van de gemeente Rheden hebben in dat verleden gedaan wat ze meenden te moeten doen. Uw oud-gedeputeerde De Bont was een van hen.

Wat toen gebeurde leek goed in hun ogen. Het resultaat van hun werken was een gezamenlijke afspraak, die zij hebben laten bevestigen door het Ministerie van Landbouw als ‘harde voorwaarde’ van die kant.

DE ‘HARDE VOORWAARDE’ VAN VERLEGGING VAN DE N348 IN PLAN ‘TRAVERSE DIEREN’.

Door: Joop Zijlstra

Op 17 maart 2010 spreekt gedeputeerde mevr. M. van Haren in de Commissie MEZ van Provinciale Staten over een ‘harde voorwaarde’ in de subsidiebeschikking van het Rijk. Die voorwaarde betreft de verlegging van de N348 naar het spoor ter hoogte van ‘Hof te Dieren’.

Het Comité kondigt bij monde van zijn secretaris aan te zullen nagaan of genoemde voorwaarde in dit speciale opzicht bestaat en hoe deze voorwaarde in de subsidiebeschikking terecht kwam.

* In de periode 31 mei tot 9 november 2010 verzendt Het Comité een vijftal uitgebreide brieven met bijbehorende bijlagen aan het Ministerie van VROM, coördinerend Ministerie bij plan ‘Hart van Dieren’ en plan ‘Traverse Dieren. Wij ontvangen een reactie op al die brieven met, als bijlage bij de tweede brief, een kilo aan archiefmateriaal. Gegevens waar wij naar zochten zijn er echter niet bij. Op 21 september vindt een hoorzitting plaats op het Ministerie. In het verslag ervan staat vermeld dat van de kant van VROM geen harde voorwaarde is gesteld.