Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 24 november 2011

Posteractie politiek in Rheden tegen 52 koopzondagen

Persbericht: Vijf partijen in de gemeente Rheden zijn een posteractie begonnen tegen de 52 koopzondagen. Op 29 november gaat het er in de gemeenteraad om spannen!

Rheden - Een aantal politieke partijen binnen de gemeente Rheden heeft de handen ineen geslagen en is een gezamenlijke posteractie gestart tegen de koopzondagen.

De Stichting Tegen Verruiming Zondagopenstelling, veel winkeliers en medewerkers die zich verzetten tegen 52 koopzondagen en CNV Vakmensen juichen deze gezamenlijke actie van harte toe.

Vanwege een advies van de onafhankelijke (Rhedense) Bezwarencommissie zal er op dinsdagavond 29 november door de gemeenteraad in de raadzaal op het gemeentehuis in De Steeg wederom een besluit moeten worden genomen over het verruimen van het aantal koopzondagen van 12 naar 52.

Koopzondagen

Door: Joop Zijlstra

‘In de staart zit het venijn’, zegt men. Dat venijn is hier de discussie voor en tegen de koopzondagen. Maar het echte venijn zit in het begin: ‘een goed begin is het halve werk’?

Wie kwam hier in onze ‘rustige’ gemeente Rheden op het idee van 52 koopzondagen? Kwam dat idee vanuit ‘De Steeg’ of kwam het van buiten naar binnen, via een bestuurder, uit diens netwerk? Wie drong er eigenlijk op aan?