Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 29 november 2011

Stichting Tegen Verruiming blij met terugdraaien zondagsopenstelling

Henry Konijn (l) en Dammis de Geus van de Stichting Tegen Verruiming
De heren Henry Konijn (voorzitter) en Dammis de Geus (communicatie) van de Stichting Tegen Verruiming waren naar De Steeg afgereisd om de raadsvergadering over de zondags- openstelling bij te wonen.

De protestborden “tegen verruiming” die zij hadden meegenomen mochten van burgemeester Van Wingerden niet in de raadszaal worden getoond. Dat is volgens haar niet gebruikelijk. (Ik heb wel eens anders gezien!)

Door het besluit de zondagsopenstelling terug te draaien keerde De Geus weer als een blij man terug naar huis:

Zondagopenstelling van de baan

De Gemeenteraad van Rheden heeft vanavond besloten de zondagsopenstelling terug te draaien.

Een amendement van het CDA, Gemeentebelangen, Groep Pieper-Rook, SP en ChristenUnie om het besluit tot zondagsopenstelling van 28 juni 2011 in te trekken werd met de steun van vier (van de vijf) raadsleden van de PvdA en een raadslid van GroenLinks met een meerderheid van 14 stemmen voor het amendement en 11 stemmen tegen (VVD, D66, een raadslid PvdA, een raadslid GroenLinks) aangenomen.

Het besluit tot intrekking van de zondagsopenstelling wordt op 6 december gepubliceerd in Rhedenaar.

Dat betekent dat het zondagsregime weer teruggaat naar 12 koopzondagen per jaar.
Later meer!

De vrije markt op zondag

Journalist Martin Hermens van De Gelderlander schreef op 12 november een opiniestuk in de zaterdageditie. Daarin brak hij een lans voor de koopzondag. Onderstaand een reactie op dat artikel, Een enigszins aangepaste versie van deze posting zond ik afgelopen vrijdag aan De Gelderlander. Ik kreeg geen reactie terug. 

In de gemeente Rheden is een hevige strijd gaande over de zondagsopenstelling. Rechtszaken, bezwaarschriften, polls, enquĂȘtes, petities en posteracties vliegen je om de oren. Ook de Gelderlander doet een duit in het zakje. Redacteur Martin Hermens (Gelderlander, 12 november) steekt niet onder stoelen of banken dat hij voorstander van de uitbreiding van het aantal koopzondagen is. Hij tekent daarbij aan dat de uitbreiding van het aantal koopzondagen niet alleen het belang van de ondernemer mag dienen. Het personeel moet ook worden gehoord. Daarmee suggereert hij dat het vooral de ondernemers zijn die belang bij de Rhedense zondagsopenstelling hebben.