Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 3 december 2011

Raadsverslag "zondagsopenstelling"

Het was een spannende raadsvergadering. 25 raadsleden gaven acte de présence. Een voorstander van de zondagsopenstelling (Constant Pos, zit in Peru) en een tegenstander (Wim Pieper, ziek) ontbraken. De verhoudingen werden door hun afwezigheid dus niet verstoord.

De raadsvoorzitter, burgemeester Van Wingerden, opende het debat met enkele opmerkingen. Zij trok de trucendoos weer eens op de van haar bekende "subtiele" wijze open.

Technisch ging het om het al dan niet accepteren van het door B&W voorbereide raadsvoorstel (verwerpen van de bezwaren en het advies van de Commissie bezwaarschriften). Als de raad nee zou zeggen betekende dat nog niet dat de zondagsopenstelling van de baan was. Daarvoor zou een apart besluit moeten worden genomen. Dat zou pas in de volgende raadsvergadering (december) kunnen. Er kon ook een amendement worden ingediend waarbij zij in het midden liet waarop dat amendement van toepassing zou zijn. Daarmee maakte zij de verwarring alleen maar groter. Betrof het een amendement op het voorliggende raadsvoorstel of op het besluit van 28 juni mbt de zondagsopenstelling?