Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 18 mei 2012

Afspraak

Veel Rhedenaren maken zich (opnieuw) druk over de vervanging van de kliko’s door kleinere exemplaren waar ze bovendien meer voor moeten betalen. Te laat! De nieuwe afvalbakjes worden volgens plan door onze strot geduwd. Dat hebben we niet alleen aan de GroenLinks-wethouder Tiemens te danken. Zij voert gewoon haar program uit. Daar kan ik nog begrip voor opbrengen. Ik erger me meer aan de VVD-wethouders en raadsleden die dit laten gebeuren. Het gaat niet om zomaar een compromisje maar om een draai van 180 graden op een onderwerp dat door henzelf eerder tot gigantische proporties was opgeblazen.


In de aanloop naar de raadsverkiezingen van 2010 werd de VVD symbool van het verzet tegen het kliko-plan. Zij ging voorop in de strijd. Kosten nog moeite werden gespaard. De partij verspreidde duizenden proteststickers die speciaal voor de gelegenheid waren vervaardigd. Velen trapten erin. Yes! De VVD stond pal tegen de oprukkende troepen van GroenLinks!  Mede dankzij deze actie greep de VVD de overwinning en aanvoerder Haverkamp het felbegeerde wethouderspluche.
Nauwelijks een half jaar later sprong Haverkamp, zoals dat tegenwoordig heet, over zijn schaduw. Hij had zich door Tiemens “laten overtuigen”. Dat hij daarbij zijn kiezers tegen de schenen schopte was van minder belang. Voor die gebroken belofte moest je begrip hebben. Het was immers verkiezingstijd.
Een sprongetje in de tijd. In de laatste uitzending van Politiek Rheden Live plaatste Pieter Groenewoud (als raadsvolger is hij fractielid van GroenLinks) kritische kanttekeningen bij bouwplan Nimmer Dor. Daarop sprong VVD-raadslid Geertje van der Burg bijna uit haar vel van woede. Hevig verontwaardigd waste zij Groenewoud de oren. Zijn uitlatingen strookten niet met het coalitieakkoord! Afspraak is afspraak! Hoe durfde hij, vertegenwoordiger van een coalitiepartij, daar aan te tornen?
Een merkwaardige opvatting. Als een Cerberus waakt de VVD over afspraken. Behalve als het om een afspraak met de kiezer gaat. Die verliest zijn geldigheid al in het stemlokaal. De kiezer heeft zijn kruisje gezet en kan niet meer terug. Hij doet er even niet toe. Tot 2014. Want dan is het immers verkiezingstijd.

3 opmerkingen:

  1. Onze objectieve columnist is weer ontwaakt. Had je niet wat langer op vakantie kunnen blijven. Zuurpruim. De VVD wilde duidelijkheid en heeft deze gekregen. De VVD wilde uitstel en heeft deze gekregen. De VVD wilde geen extra lasten voor de burgers en heeft deze gekregen. De vervuiler betaald. Prima voorstel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. VVD pleegt kiezersbedrog. Geen extra lasten? Helaas. Als je de zelfde containerinhoud neemt de container die een huishouden nu in gebruik heeft gaat een huishouden meer betalen. Jammer.

    Ik denk de volgende verkiezing wel drie keer na of ik weer VVD stem.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, zo is 't. En het is zo typerend dat de eerste reactie anoniem is. Zo te zien van iemand uit VVD-kring. En dan net doen of het geen verkiezingsitem was. Een anoniem politiek lafbekje.

    BeantwoordenVerwijderen