Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 1 november 2012

Politiek Rheden Live - programma donderdagavond om 20 uur op M-FM


Programma Politiek Rheden Live op donderdag 1 november vanaf 20 uur (vanavond!)

Ik mag weer interessante gasten verwelkomen met wie ik een drietal even interessante onderwerpen bespreek. 

De uitzending is publiek toegankelijk. Tijdens de uitzending wordt het publiek in de gelegenheid vragen over de behandelde onderwerpen te stellen.

U bent vanavond dan ook van  harte welkom in:

Café d’Oranjeboom
Oranjestraat 1e
6881 SB Velp (Gld) 

De gasten en de onderwerpen:

Houseparty Riversteen

Gast: Burgemeester van de gemeente Rheden, mevrouw Van Wingerden-Boers

Een gesprek met de burgemeester over de door de overheid gevolgde aanpak bij de illegale houseparty die begin oktober in de ruïne op Riversteen werd gehouden. De houseparty zorgde voor  nogal wat reuring.  De beheerder van het terrein belde de politie om er een eind aan te maken maar de organisatoren weigerden te stoppen. De overheid pakte groots uit en liet een scala aan hulpdiensten en veiligheidsdiensten uitrukken. Pelotons ME, ambulances, brandweer, de hele rataplan was present. Maar er werd niet ingegrepen.

Afdoening Brieven Veelschrijvers

Gasten:  Michiel Scheffer (Provinciale Staten Gelderland - fractievoorzitter D66) en Joop Zijlstra uit Ellecom.  

Gedeputeerde Staten van Gelderland stellen voor om brieven van “veelschrijvers” voortaan centraal af te doen. “Centraal afdoen” is een nette omschrijving voor “prullenbak”. (het voorstel draagt de weinig aan de verbeelding overlatende werktitel Pilot Papier Hier). Dat centraal afdoen geldt niet alleen voor brieven aan de gedeputeerden zelf maar ook voor brieven die aan Provinciale Staten en commissies zijn gericht. Het voorstel bevat een reeks voorbeelden van “veelschrijven”. Die verwijzen bijna alle één persoon: Joop Zijlstra uit Ellecom. Het onderwerp van die correspondentie betreft vooral de Traverse Dieren.

Nieuw overdekt zwembad in Velp

Gasten:  Ron König (wethouder gem. Rheden), Ronald ter Hoeven (voorzitter zwemvereniging PFC Rheden) en Lex Hendriks (ondernemer, directeur van Sport & Healthcenter Jabyba)

De gemeente Rheden worstelt met de keuze voor een nieuw overdekt zwembad in Velp. Wordt het de “Gruttostraat” of het “gat van Gerritsen”? Een zwembad aan de “Gruttostraat” wordt gebouwd door de gemeente Rheden en zal worden geëxploiteerd via een publiek-private samenwerkingsconstructie met onderwijsinstelling ROC A12, fitness-ondernemer Jagyba en zwemvereniging PFC Rheden. Een bad op de locatie “gat van Gerritsen” daarentegen zou een exclusieve coproductie van de gemeenten Rheden en Arnhem worden waar geen rol is weggelegd voor PFC, ROC12 en Jagyba.

Het college van B&W stelde voor om te kiezen voor het “gat van Gerritsen”.  Afgelopen dinsdag (30 oktober) werd dat voorstel door de Rhedense raad afgewezen.

De uitzending is op donderdag 1 november vanaf 20.00 uur te beluisteren op M-FM Streekradio, ether FM 107.2 en 106.9, kabel 93.1 en via internet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten