Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 30 november 2012

Polikliniek Dieren mogelijk gesloten

Door: Dick Bosveld

Er circuleren wederom geruchten dat de polikliniek die gevestigd is aan de Harderwijkerweg in Dieren met sluiting wordt bedreigd. Natuurlijk raken hierdoor patiënten ongerust, in de wetenschap dat er straks verder gereisd zal moeten worden voor een specialistische behandeling.

Daarom deden we navraag bij de afdeling persvoorlichting van Rijnstate en informeerden of deze geruchten op waarheid berusten. Woordvoerster Maaike de Ridder bevestigt dat inderdaad een onderzoek gaande is. ,,Het heeft alles te maken met het optimaliseren van het proces. Er wordt zorgvuldig gekeken hoe we besparingen kunnen realiseren.” Zij erkent dat sluiting van de poli in Dieren een serieuze optie is. ,,Rijnstate laat binnenkort een persbericht uitgaan waarin duidelijk wordt dat er een onderzoek is gestart, of voortbestaan van de polikliniek in Dieren gewenst is. Voor veel betrokkenen zal dit bericht niet onverwacht komen. Sluiting van de poli in Dieren is in relatie tot de vier andere ook de meest voor de hand liggende. Ik hoop dat voor het eind van het jaar het resultaat van het onderzoek bekend is.”

In september 2011 vestigde Gelre Ziekenhuizen Zutphen een huisartsenpost aan de Wilhelminaweg. Na inventarisatie bleek dat de huisartsen voor aanbieder Gelre kozen, en dit is een gegeven dat natuurlijk meetelt in het te nemen besluit. De Ridder: ,,Maar het is niet de allereerste aanleiding om de poli aan de Harderwijkerweg onder de loep te nemen. Het liefst zouden we blijven zitten, maar er zijn processen in gang gezet om ons aanbod efficiënter te gaan regelen. Je ziet het in alle geledingen van de maatschappij. Overal wordt bekeken waar het doelmatiger kan, dat geldt ook voor ons. We kijken nauwkeurig naar de vijf poli (de andere zijn Velp, Zevenaar, Arnhem en Arnhem-Zuid), en als je het reëel bekijkt, komt Dieren het eerst in beeld.”

Wekelijks worden er nu behalve de patiënten die al in behandeling zijn bij de polikliniek nog eens twintig personen verwezen naar specialisten die spreekuur houden aan de Harderwijkerweg. Als besloten wordt tot sluiting, zal dit voor een aantal mensen consequenties hebben. De Ridder: ,,Als je in kaart brengt welke specialismen Gelre verzorgt, komen lacunes tevoorschijn. Een groep patiënten is in dat geval aangewezen op locaties buiten Dieren, en zal dus verder moeten rijden. Voor dermatologie, oogheelkunde en urologie moeten ze naar Velp, maar voor behandeling van KNO-heelkunde en gynaecologie zijn ze aangewezen op Arnhem. Maar nogmaals, het is nog niet zover, sluiting is nog geen uitgemaakte zaak. De huisartsen zelf hebben ook een stem in dit verhaal.”

Bovenstaande is een follow-up van Sluit-rijnstate-de-polikliniek-in-dieren? (25 november) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten