Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 12 december 2012

Hart in Takt - Petitie


Geachte Oranjebuurt Bewoner,

Hierbij bezorgen wij u namens het Oranjebuurt Comité , Gezamenlijke Belangen Organisaties (GBO) en Stichting Hart in Takt een petitie.

Wij vragen u deze te ondertekenen zodat wij die aan de Gemeente Rheden en Provincie Gelderland kunnen aanbieden. Dit formulier wordt een dezer dagen bij u opgehaald of , hier volgen een aantal andere mogelijkheden:


1. Het formulier met handtekening mailen naar de griffier van de gemeente Rheden : gemeente@rheden.nl met vermelding petitie Geen Parkeer Garage Oranjebuurt.

2. U kunt dit ook ondertekend mailen naar: ida.teun@tele2.nl; somgal@gmx.net; p.olie75@upcmail.nl

3. Of bezorgen,met uw handtekening Prinses Irenelaan 12; of Oranje Nassaustraat 6; Noorder Parallelweg 5; Noorder Parallelweg 13; Harderwijkerweg 8.

In deze week wordt u meer informatie thuisbezorgd, zoals
tekeningen en dwarsdoorsnedes van het alternatief van de parkeergarage zoals al eerder in de Media (Regiobode, Streekjournaal, Gelderlander) is gepubliceerd.

Het Oranjebuurt Bewoners Comité en de Stichting Hart in Takt hebben er verheugd kennis van genomen dat de realisatie van het plan Traverse met een “lange bak” steeds vastere vorm aanneemt. De Stichting Hart in Takt heeft  (met steun van GBO Dieren) een goed alternatief voor de inrichting van het stationsgebied bij de Traverse Dieren

Met dit alternatief worden de plannen voor de inrichting van het stationsgebied verder verbeterd en geoptimaliseerd.  Tot op heden heeft een mogelijkheid ontbroken om inhoudelijk met de gemeente over het inrichtingsplan voor het Stationsgebied in dialoog te treden. Hart in Takt wil op korte termijn met de gemeente over dit alternatief van gedachten wisselen.

Er zijn veel argumenten en motiveringen die bij velen in de Oranjebuurt en geheel Dieren en omgeving leven, om de door de gemeente geplande en proportioneel niet in de Oranjebuurt  passende parkeergarage te weigeren. Hart in Takt streeft er naar om al het buurt-vreemde verkeer uit de wijk  te weren.  Er is een prachtig en veel goedkoper alternatief aan de zuidkant van het station, zodat er voor de gemeente een besparing kan zijn van 10 miljoen euro.

De oplossing die wordt voorgesteld door de gemeente Rheden heeft nogal wat nadelen. In bijgaand voorstel stel de Stichting een alternatieve oplossing voor die dergelijke nadelen niet heeft en die ruimtelijk, functioneel en financieel beter is.

Drie weken geleden heb ik u – namens de stichting Hart in Takt- het alternatieve plan van de parkeergarage bij het station aan de zuidkant aangeboden. Veel mensen vinden dit een heel logisch plan. De media heeft hier ook veel aandacht aangeschonken .

Het alternatief is bij velen zeer positief ontvangen en gezien als de oplossing voor de Oranjebuurt en geheel Dieren. Hierdoor is de stichting door de Oranjebuurt benaderd om advies.

Na de keukentafelgesprekken en ringgesprekken in het café ‘De Burgemeester van Dieren’ kwamen de buurtbewoners door voortschrijdend inzicht tot de conclusie dat een parkeergarage in de wijk niet nodig is.

Dat niet de éénrichtings-presentatie van de gemeente als oplossing gezien moet worden. En dat ons alternatief, naast het schets-concept plan, van de gemeente, een veel betere oplossing biedt.

De Oranjebuurt kent vele tegenstrijdige belangen. In de keukentafelgesprekken werden de straten zelfs geknipt of opgedeeld in even- en oneven straat nummers. Soms leek het wel een beetje een verdeel en heers tactiek. Bij de één wordt de woning gesloopt, bij de ander de garage in de achtertuin en bij de volgende alle verkeer voor de deur enz., enz.…

Kortom het parkeerprobleem verschuiven naar de aangrenzende buren. Daarom is de mooiste oplossing géén parkeergarage in de Oranjebuurt.

Wij vragen u raad om hulp, minimaal dezelfde hulp als de bewoners van de woningen aan de Burgemeester Willemsenstraat. Wij vragen u om bij “motie” Uw wethouder opdracht te geven dit alternatieve parkeersplan mee te nemen in het bestemmingsplan stationsgebied. Hier komt geen vertraging van. Het is alleen een kwestie van de balletjes-streepjes lijn aan te passen.


         Correspondentieadres       Stichting HART in TAKT   Oranje Nassaustraat 6     6951 AS Dieren
                                                        KvK Arnhem      09165837



 
Trouwens alle tijdschema’s van de Burgemeester de Bruinbarrière zijn altijd vertraagd, ook nu is de wethouder volgens ons nog niet klaar met het concept van de garage en het VCP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten