Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 19 december 2012

Traverse - vragen


Het valt me mee. Althans het aantal vragen dat op de website Traverse Dieren wordt gesteld. De antwoorden zijn voorspelbaar. 

Ik had de volgende vraag gesteld:

"Waarom wordt de N348 bij Hof te Dieren verlegd?" 


Antwoord door Provincie Gelderland en gemeente Rheden
Verbetering van de ruimtelijk inpassing van de weg in zijn omgeving is een belangrijk doel van het project Traverse Dieren.
Het landgoed Hof te Dieren is aangewezen als rijksmonument onder andere vanwege zijn lanenstructuur. Bundeling draagt bij aan het herstel van het rijksmonument. Indien de weg op het oude tracé gehandhaafd blijft kan dit herstel niet plaatsvinden.
Verder ligt er op basis van de subsidiebeschikking van het Rijk een opgave om het landgoed te ontsnipperen. Daarnaast sluit een gebundeld tracé beter aan bij de ligging van de tunnelbak in het centrum van Dieren. Dieren krijgt zo een mooie entree vanaf de zijde van het landgoed.

Ik heb gisteren gereageerd met de volgende reactie:
13 minuten geleden door Theo Kooijmans
De bundeling werd in de MER afgeraden. Deze kost bovendien miljoenen euro's die beter in de Traverse zelf kunnen worden geïnvesteerd. Bovendien is gebleken dat de opdracht in de subsidiebeschikking daar op verzoek van de provincie zelf in terechtgekomen is. Dit is een regelrechte subsidie aan de particuliere eigenaar van het landgoed waar vooral de eigenaar garen bij spint. Een zinloze verspilling van gemeenschapsgeld waarmee de provincie en de gemeente de bevolking bij de neus nemen.

Eens kijken of er nog meer reacties volgen of dat de beheerder zelf een reactie geeft. Overigens staan er nog meer interessante vragen op de site. Van de antwoorden zullen we echter niet veel wijzer worden.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten