Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 10 december 2012

Wegverlegging Hof te Dieren – Handjeklap

Door: Adriaan Dolk

Op de website van ZorgID  te Amersfoort – “met beide benen in de zorgsector” – is te lezen dat

“Op 15 mei ondertekenden ZorgID en Aliantus Living Holding een ontwikkelingsovereenkomst om de haalbaarheid te onderzoeken van de ontwikkeling en realisatie van een project voor stijlvolle huurappartementen voor mensen in hun vierde levensfase (vanaf 75 jaar) op landgoed Hof te Dieren. Tegelijkertijd werd met de Stichting Twickel, eigenaar van het landgoed, een intentieovereenkomst ondertekend.

Het project Hof te Dieren zal bestaan uit circa 38 appartementen voor bewoners vanaf 75 jaar met een somatische of een psychogeriatrische zorgvraag.”


De bouwplannen in het Hof te Dieren voor een appartementencomplex (zo’n 10 appartementen voor welgestelden)  werden in 2010 plotseling ingetrokken door de Stichting Twickel en alom was het vermoeden dat deze plannen weer als een duveltje uit een doosje te voorschijn zouden komen als die mysterieuze, vurig verlangde, maar nooit verklaarde wegverlegging, eenmaal zou zijn gerealiseerd.

Maar nee hoor; onverdroten zijn er nieuwe plannen in de maak. Dit maal voor een zorgcomplex van 38 appartementen met een eigentijdse en exclusieve sfeer. Een bouwvolume van bijna vier maal het complex dat oorspronkelijk in de bedoeling lag en eveneens bestemd voor gelijkgestemden.

In deze deal zijn ditmaal drie projectontwikkelaars betrokken,

1. ZorgID, namelijk onderdeel van de Volker Wessels Groep

2. Aliantus Living Holding (Alle maaltijden worden in eigen keuken bereid en in het restaurant geserveerd of desgewenst in het appartement bezorgd. Voor de bewoners die dat gewend zijn gaat aan het diner een borreluurtje vooraf. Huishoudelijke werkzaamheden als wassen, strijken en schoonhouden van het appartement worden voor de bewoners verzorgd. Iedere week is er een keur aan activiteiten en uitjes waar bewoners aan kunnen deelnemen. Alle diensten worden verricht door een vast team van personeel en vrijwilligers. De bewoners hebben dus steeds met bekende gezichten te maken.)

En niet te vergeten:

3. Stichting Twickel; een ieder welbekend als eigenaar van het Hof te Dieren

Zonder financieel gewin in het vooruitzicht zouden zij alle drie hun handtekening niet hebben gezet.

Inmiddels heeft de nieuwe staatsecretaris van EL&I (de inmiddels afgetreden Co Verdaas - hé, ook al uit het Gelderse)  laten weten dat er geen dassen en nauwelijks vleermuizen in het Hof te Dieren voorkomen en dat hij dus in het kader van de Flora-  en Fauna-wet geen bezwaar heeft tegen de bouwplannen op het Hof te Dieren.

Onze eigen wethouder heeft zich recent sceptisch uitgelaten over de plannen een zorginstelling te vestigen in het Rhederhof omdat zo’n project geen toekomst zou hebben.

Zoals u merkt gebeurt er zo één en ander zonder dat het in de krant terecht komt.
Maar inmiddels is het antwoord op de vraag waarom de N348 moet worden verlegd  nu wel gevonden. En bovendien: zes miljoen euro gemeenschapsgeld voor die wegverlegging is in deze tijd voor een paar eenvoudige projectontwikkelaars mooi meegenomen.

Adriaan Dolk, Dieren 

1 opmerking:

  1. Joop Zijlstra (via mail)10 december 2012 om 03:07

    "Inderdaad is vanmiddag duidelijk geworden hoe Twickel ons mooi beetneemt.
    Een kasteel? Neen, een tweede Bastion: een verzorgingscomplex voor 38 rijke bejaarden van boven de 75 jaar. Je weet wel, aan de andere kant van dat rijksmonumentale muurtje. Er hoeven alleen wat andere planken aan dat bord
    van Twickel daar. De autovrije Doesburgsedijk wordt een wandeltracé voor vergulde rollators, begrijp ik nu. En wellicht ook in combinatie met een parkeerplaats voor de auto's van het verzorgend personeel. Nog niet meteen,
    want eerst moet het materieel voor Traverse er worden opgeborgen.
    Herinner je overigens de commotie rondom het Bastion. Kreeg de buurt toen niet gelijk in het bezwaar? Helaas kon de gemeente er toen ook niets meer aan doen. Helaas nu ook niets meer, vrees ik.
    'Adel edel?', welnee, het juiste mantra is 'adel slim!' Ik weet niet hoe de bouwonderneming bij Het Bastion heette, maar nu is het de combinatie Volkert - Wessels.

    Joop Zijlstra, Ellecom

    BeantwoordenVerwijderen