Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 9 april 2012

Toertocht Veenendaal-Veenendaal passeert Rozendaal

Zaterdag 7 april voerde de toertocht Veeenendaal-Veenendaal over de Posbank. De fietsers passeerden Rozendaal via de Kerklaan. Op de foto's het kruispunt Rozendaalselaan-Kerklaan bij het Rozendaalse Gemeentehuis.
Dat leidde soms tot onoverzichtelijke situaties. De fietsers namen het niet zo nauw met de voorrangsregel "rechts gaat voor". Voor zover ik weet leidde ditt  niet tot ongelukken. Vooral dankzij de oplettendheid van autobestuurders. 
Geen overbodige luxe als de organisatie op deze kruising de volgende keer een verkeersregelaar in zet. 


Groep Nimmer Dor Nee in Laag-Soeren gooit zand in de ogen

Door: Machiel Wetselaar

De meeste bewoners zijn blij met het concept-bestemmingsplan dat de gemeente Rheden heeft opgesteld voor Nimmer Dor in Laag-Soeren. Het dorp aan de rand van de Veluwezoom met 840 bewoners en 350 woningen heeft net als veel andere kleine dorpen te maken met een teruglopend bewonersaantal, vergrijzing en ontgroening.  Laag-Soeren is een mooi dorp, maar de leefbaarheid staat onder druk. De voetclub SCS en de muziekvereniging Sempre Crescendo blijven alleen nog in stand door enthousiasme en creativiteit. Basisschool ’t Schaddeveld doet er alles om tegen de stroom in te gaan groeien van de huidige 64(!) leerlingen naar 100 over twee jaar. Om de kwaliteit van het onderwijs te behouden. En om kinderen een onvergetelijke jeugd te geven in dit prachtige dorp.