Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 4 september 2012

Wat wil de SP met de gemeente?

De SP- programma Nieuw Vertrouwen staat ook vol met "gemeente". Er zitten ook nogal wat herhalingen in maar er zijn ook wel interessante krenten te vinden.   

Over gemeenten is het volgende in het programma te vinden:   
·         Herindeling van gemeenten kan alleen als dit het belang dient van de burgers. Dit gebeurt voortaan alleen als de inwoners van de gemeenten daarmee instemmen, bijvoorbeeld via een referendum.

·         Dingen dubbel doen is zinloos en duur. Daarom verminderen we de overlap van bestuurslagen in ons land. We maken de provincies, als bestuurslaag tussen Rijk en gemeente, eenvoudiger, efficiënter en democratischer. De waterschappen brengen we onder bij de provincies. Bestuursregio’s heffen we op, omdat burgers hier nauwelijks inspraak hebben. Deelgemeenten heffen we eveneens op, ten gunste van betere manieren om burgers te betrekken bij de organisatie van hun eigen buurt. Op alle niveaus bevorderen we het schrappen van onnodige bureaucratische rompslomp.

Wat wil het CDA met de gemeente?

De CDA- programma Iedereen pakt net als de PvdA flink uit met het woord “gemeente”. Ik kwam onderweg ook ’n paar keer “steden” tegen. Op het randje maar die heb ik ook 'n paar keer meegenomen.

Leef je uit!!

Over gemeenten is het volgende in het programma te vinden:   

·         Opvoedingsondersteuning kan het beste via de gemeenten worden georganiseerd. Daarom wordt de decentralisatie van de jeugdzorg onverkort doorgezet. Hulpverleners werken (nog) te vaak langs elkaar heen. Dit is niet effectief en leidt tot hogere kosten zonder resultaat. Wij willen dat er daarom wordt gewerkt met één gezinsondersteunend budget bij gezinnen met meerdere problemen.