Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 28 december 2012

De sof van 2012: Nieuw Bergstein in Ellecom

Klik op de afbeelding om te vergroten
"Nieuw Bergstein", het Ellecomse kulturhus, blijkt minder "multifunctioneel" dan gedacht. In oktober werd de multifunctionele accommodatie in gebruik genomen. 

De verenigingen en clubs verruilden hun domicilie in het oude dorpshuis voor Nieuw Bergstein dat zij samen met de Anne Frank school, peuterspeelzaal Robbedoes en buitenschoolse opvang Binnenstebuiten delen. Krap twee maanden later blijkt het gebouw niet aan de verwachtingen te voldoen. De gemeente heeft een klomp stenen gemetseld waarbij de ontwerpers het doel van het gebouw uit het oog hebben verloren. 

Muziek

Zonder “Er zit muziek in het hart van Dieren” is de Traverse niet compleet. Ik miste haar verfrissende geluid al. Gelukkig, mijn zorg was voorbarig. De BenW-supportersvereniging is alive-and-kicking en gaat weer vol op het orgel. Samen met enkele andere organisaties, we zullen ongetwijfeld nog horen welke dat zijn, blazen de muzikale vrienden de loftrompet over het volhardende college. Alsof er sinds 2007 helemaal niets is veranderd. De Steegse stuurbikkels hebben er toch maar mooi voor gezorgd dat Dieren een lange tunnelbak krijgt en het is maar goed dat het blik in de Oranjegarage wordt opgeborgen. Een waarlijk briljante zet! Zo krijgt Dieren een volwaardig intercitystation. Dat alternatieve plan van Lentink slaat volgens de dirigent nergens op. Kansloos! En, ik meld het maar even, het orkest heeft niets, maar dan ook helemaal niets, met de Gezamenlijke Belangen Organisaties te maken. Hoewel die naam dat wel suggereert.