Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 17 januari 2013

Jagyba: "Hiermee zet Rheden zich echt op de kaart"

Dinsdagavond werden tijdens de informatieavond in de Rhedense raad de laatste ontwikkelingen rond het nieuwe zwembad in Velp besproken. Het gaat om de keuze tussen een gezamenlijk zwembad met Arnhem op de locatie “gat van Gerritsen”aan de Arnhemsestraatweg (naast viaduct A12 aan de Velpse zijde) of een eigen zwembad van de gemeente Rheden op de locatie van de voormalige bestuursacademie aan de Reigerstraat in Velp  dat in samenwerking met sport- en gezondheidscentrum Jagyba, ROCA12 wordt geĆ«xploiteerd. In oktober 2012 ontstond in de raad een patstelling. Daarop werd een door de gemeente een aanvullende studie (inclusief bijlagen) uitgevoerd. Deze werd afgelopen dinsdag in de raad besproken.  

Lex Hendriks, directeur van Jagyba Sport & Health sprak de raad  als volgt toe
---------------
Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om de ontstane situatie m.b.t. de locatie keuze voor het zwembad, vanuit ons standpunt nog een toe te lichten.

Door diverse knelpunten en onvoldoende transparantie en achtergrond informatie was het voor de raad lastig om positie te kunnen bepalen. In de aanvullende rapportage zwembadenstudie worden deze punten nader toegelicht. De conclusie mag zijn dat het exploitatie tekort in beiden baden niet veel afwijkt. Ondanks dat wij de mening zijn toegedaan dat deze in Velp veel gunstiger kan uitpakken, door de samenwerking van de partners, een efficiƫntere inzet van personeel en leerwerkplekken voor de opleiding Sport en Bewegen.