Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 24 januari 2013

Plan Posmolenbank - windmolenpark op de Posbank


Op verzoek van de SP werd vandaag in Provinciale Staten gedebatteerd over een principeverzoek van Raedthuys Windenergie BV voor het ontwerpen van een inpassingsplan voor windmolenpark Bijvanck bij Angerlo (in de gemeente Zevenaar)  

Een poging van de SP om het proces op te schorten kreeg alleen steun van de PVV, 50Plus en de SGP.  Dat was onvoldoende om de procedure te stoppen.

Een motie van de PVV om besluitvorming te koppelen aan de instemming van betrokken gemeenteraden (in dit geval dus Zevenaar) kreeg geen steun van de andere partijen.  

Ik meldt dit vanwege de actie van HoorDeWindWaait , de actiegroep die zich verzet zich tegen de aanleg van een windmolenpark in de Bijvanck bij Angerlo. 

Om de provincie Gelderland te wijzen op de absurditeit van dit plan heeft HoorDeWindWaait bij de gemeente Rheden en bij de Provincie Gelderland een verzoek ingediend om een windmolenpark op de Posbank situeren. Waarom moet dat park in het vlakke landschap van de Liemers komen? Dat kan toch net zo goed op de Posbank!


Als de gemeente Rheden haar medewerking weigert dan is de provincie wettelijk verplicht een inpassingsplan op te stellen.


Bijgaand het plan Posmolenbank, het verzoek aan de gemeente Rheden en de brief aan de provincie Gelderland.