Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 22 april 2013

De PvdA komt in Ellecom

Door: Gea Verkerk (PvdA)

De PvdA heeft vanaf september vorig jaar al veel bezoeken gebracht aan de diverse dorpen binnen onze prachtige gemeente. Deze bezoeken hebben ons veel informatie opgeleverd.

Op donderdag 25 april a.s. is Ellecom aan de beurt. Wij hopen dan in contact te komen met verenigingen, dorpsraden, instellingen, maar ook de individuele bewoners, kortom met iedereen die van informatie wil voorzien en met ons wil meedenken over de keuzes die we gaan maken.
Wij willen die avond met u in gesprek en luisteren naar wat u van onze gemeente verwacht.

Aandacht voor bezuinigingen op zorg bij Attent!


Door: Tamara Koppelaar (SP)

De laatste maanden krijgen verschillende SP-afdelingen in de regio Midden-Gelderland signalen binnen dat er bezuinigd wordt op de ouderenzorg bij Attent.

Attent is een grote woon- zorg instelling met verschillende vestigingen in deze regio.

Ouderenzorg krijgt de laatste tijd veel aandacht in de media. Er dreigen grote bezuinigingen, met mogelijk sluiting van een groot aantal instellingen in Nederland tot gevolg. De laatste maanden krijgt de SP echter al signalen dat er bij Attent nu al bezuinigd wordt. Zo zijn er gevallen bekend dat mensen recht op een bepaald aantal uur aan zorg (dagbesteding) hebben, maar deze structureel te weinig krijgen.
Het gaat soms ook om kleinere dingen, zoals geen keuze meer tussen cappuccino, koffie en chocolademelk, maar alleen nog koffie. In bepaalde vestigingen wordt de maaltijd niet meer op de kamer aangeboden, maar moeten alle bewoners naar de eetzaal waar vervolgens te weinig ruimte is.