Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 4 juni 2013

Joop Zijlstra: Is dit een rituele dans?

Door: Joop Zijlstra

Tekst uitgesproken bij de hoorzitting van Provinciale Staten over de Traverse Dieren op 3 juni 2013 in Theothorne

Is dit hier een rituele dans?

Dames en heren.
Sommigen smijten de blauwe nota kwaad van zich af.
Het Comité doet dat niet. Wij kijken hoe de provincie omgaat met onze zienswijzen. Vroeger heetten dat bezwaarschriften. De firma ‘Oranjewoud’ zet onze bezwaren af tegen de stellingen in de nota. Ze passen niet. Ze worden daarom aan de kant geschoven. Weg ermee. Het is hier dus een rituele dans.

Het Comité strijdt niet te vuur en te zwaard. Wij doen dat met het woord, met de pen, met het hoofd en vooral met het hart.
We zeggen het hier eenvoudig zo. Provinciale Staten gaan hun verstand gebruiken. De Staten gaan de plannen nauwkeurig na.
De Staten besluiten op 19 juni tot een onderzoek, een secund opinion van onafhankelijke deskundigen. Dat verwachten wij.

Adriaan Dolk: Reactie op de Zienswijzennota Traverse Dieren op 3 juni 2013 in Theothorne

Door: Adriaan Dolk

Geachte voorzitter, geachte aanwezigen, waaronder de statenleden van de provincie Gelderland, want tot u richt ik mij in het bijzonder.

In mijn zienswijze op het project Traverse verwerp ik het voornemen om de  N348 ter hoogte van het Hof te Dieren te verleggen. Die beslissing is genomen op onjuiste informatie, verstrekt door Gedeputeerde Staten. De wegverlegging is geen voorwaarde het Rijk. Besluitvorming terzake heeft op onjuiste gronden plaatsgehad.

Het centrale doel van het project Traverse is de verbetering van de verkeerssituatie in het dorp Dieren. Daarvoor …. en niet voor iets anders  - heeft het Rijk de subsidie verleend. In ieder geval niet voor de andere doelen die er door de provincie met de haren zijn bijgesleept teneinde de N348 te kunnen verleggen.