Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 25 juni 2013

Schaamt men zich niet?

Door: Joop Zijlstra

Inspraak op 3 juni over plan Traverse Dieren, indrukwekkend. Maar zou de hoorzitting zoden aan de dijk zetten?
Volgens bericht in de Gelderlander over de vergadering van de commissie MIE van 19 juni is dat niet het geval: ‘Partijen in Provinciale Staten stemmen in met het inpassingsplan voor Traverse Dieren’. Men vraagt in de commissievergadering nog  aandacht voor problemen van bewoners van de Burgemeester Willemsestraat en van bedrijven aan de nabijgelegen Rinaldostraat. Ook komt aan de orde de kolos parkeergarage in Dieren ten noorden van het spoor. Volgens de krant wuift gedeputeerde Bieze alle opmerkingen weg.

Over de noodzaak van bundeling van weg en spoor bij landgoed Twickel zegt zij: ‘die kwestie is hier vaak genoeg besproken.’ Haar woord in het verslag van de commissie: ‘U hebt zelf voor de bundeling gekozen’, doet daar een schep bovenop.

Die ´keuze voor de bundeling´ vond plaats in de vergadering van de commissie van 17 maart 2010. Er viel echter voor de leden van de commissie in het geheel niets te kiezen. Gedeputeerde Van Haaren, voorgangster van mevrouw Bieze, beweerde namelijk dat de bundeling een eis was van het Rijk. Wat valt er dan te kiezen? Hoewel eind 2010 duidelijk werd dat van een eis van het Rijk geen sprake was, bleef mevrouw Bieze beweren dat bundeling een eis was van het Rijk. ‘U hebt er zelf voor gekozen’? Geen commentaar in de commissie!