Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 28 september 2007

Hart van Dieren........ Piet's revenge


Piet Wubs (Gemeentebelangen) probeerde bij de behandeling van de raads-motie voor een extern onderzoek verhaal te halen voor akkefietjes uit de periode rond de val van de vorige coalitie (PvdA, Gemeentebelangen, SP) en de vorming van de nieuwe huidige coalitie (PvdA, VVD, CDA, GroenLinks, ChristenUnie).

De indieners van de motie waren o.a. van mening dat: “de raad een zelfstandige taak heeft om te bepalen hoe het tekort heeft kunnen ontstaan, hoe tekorten in de toekomst voorkomen kunnen worden, wie hiervoor verantwoordelijk is en of en hoe het college van B en W hierop aangesproken moet worden”

Gemeentebelangen wilde de motie wel ondersteunen op voorwaarde dat de woorden en of geschrapt zouden worden.

Daarop werd op verzoek van Pedro Canters (PvdA) de vergadering geschorst om overleg te voeren over de aanpassing.

Na terugkeer in de raadszaal kwam Piet plots met een motie van wantrouwen tegen projectwethouder Jan Bart Wilschut op de proppen.

Maar...blijkbaar was tijdens de schorsing niet alleen afgesproken om de motie aan te passen aan de wensen van Gemeentebelangen maar ook dat de partijen nu geen verantwoordelijken zouden aanwijzen voor het debacle van Hart van Dieren.

De rapen waren gaar. De coalitiepartijen waren woedend over het rattengedrag van Piet.

Toen bleek dat er nog veel oud zeer zat. Piet Wubs refereerde aan gebeurtenissen in afgelopen december, emails die hij in zijn bezit had waaruit zou blijken dat er kunstjes zijn geflikt. Daarbij werd voornamelijk de VVD aangesproken. Is toen niet koosjer gegaan dus. Blijkbaar wilde hij nu wraak nemen.

De doelen van Gemeentebelangen zijn duidelijk: deze wethouder moet weg en de coalitie moet vallen.

De motie van wantrouwen werd overigens door geen enkele ander partij gesteund. Nog 'n beetje te vroeg Piet. Je kans komt vast nog.

Beste Piet, stuur mij die bewuste mails even door, wil je? En vertel me nou ook eens precies wat er toen is voorgevallen. Vertel het me gerust. Ik wil graag alles weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten