Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 8 januari 2008

Diaphora

Innoforte gaat intensief samenwerken met de Stichting Diaphora. Diaphora is eigenaar van de villa Saesveldt waar relatief jonge mensen met dementie worden verzorgd.

Diaphora en Innoforte hebben aangekondigd dat ze gaan samenwerken.

Op de website van Diaphora staat de volgende tekst:
Per 1 januari 2008 gaan de Stichting Diaphora en de stichting Innoforte intensief samenwerken op het gebied van (medische) behandeling van mensen met dementie, advisering, voorlichting en service aan klanten en het uitwisselen van kennis en ervaring op het gebied van verzorging en verpleging van mensen met dementie in een kleinschalige woon- en zorgomgeving.

Met deze strategische samenwerking bundelen Diaphora en Innoforte hun krachten om snel en efficiënt een antwoord te kunnen bieden op vragen van klanten en de beste service op het gebied van wonen, zorg en welzijn aan te kunnen bieden. Diaphora en Innoforte zijn verheugd over de samenwerking: “De samenwerking komt niet uit de lucht vallen. Beide organisaties hebben een gelijke visie; namelijk het bieden van passende alternatieven voor mensen met dementie op het gebied van wonen, zorg en service

Ik weet niet of Diaphora op de hoogte is van de recente turbulente geschiedenis van Innoforte met conflicten met het personeel van het Lorentzhuis, de bewoners van Broeckerhave, met Insula Deï over de klimaatvoorziening in de Casa Intermezzo, dat Vreedenhoff en Regina Pacis afzagen van een fusie met Innoforte en dat de bouw van de Casa Intermezzo op grote weerstand stuitte in Velp-Zuid.

Volgens de website van de Stichting Diaphora zou de verbouwing en (her)inrichting van villa Saesveldt aan het einde van de zomer van 2007 afgerond zijn. Dit is enigszins uitgelopen. Per 1 januari is Diaphora echt gestart.

De provincie heeft ook in het project geïnvesteerd. In de domotica-voorzieningen.
"Binnen de kleinschalige woon- en zorgvoorziening Villa Saesveldt wordt een geavanceerd data- en telecommunicatienetwerk aangelegd ten behoeve van de realisatie van allerhande toepassingen op het gebied van domotica, veiligheid, signalering, alarmering, bewaking, monitoring en zorgverlening. De bewoners van de woon-zorgvoorziening zijn (relatief jonge) mensen met dementie"


Klik op de foto om te vergroten.Op het bord voor de villa wordt naar een verkeerde website verwezen. De correcte url is www.stichtingdiaphora.nl


Dit bericht is aangepast. Zie daarvoor Diaphora(2)