Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 3 september 2007

Ronald Haverkamp over de website

Ronald Haverkamp van de VVD stuurde me een mail over de website en over mijn voorstel voor de verhuizing van het direnasiel naar Beekhuizen.
Onderstaand het deel dat over de websites gaat.
Ik heb hem overigens gevraagd om de mogelijkheid tot het geven van Reacties op mijn weblog te gebruiken. Dan kan iedereen de discussie makkelijker volgen.
Ik zal een dezer dagen een kleine handleiding over het gebruik van Reacties plaatsen.

===================================================================
Beste Theo,

Ik zag dit weekend, toen ik jou blok bekeek, dat je een voorstel had gedaan mbt het plaatsen van een link op onze website. Allereerst bedankt voor je waardering van onze site. We doen ons best om er iets moois van te maken.
En dan je voorstel. Je zult begrijpen dat ik me als liberaal niet laat chanteren om in te gaan op dit soort voorstellen. Ik wil je wel een ander voorstel doen wat meer recht geeft op onze principes, zeker als het gaat om rechtsgelijkheid. Je plaatst een link van elke Rhedense politieke partij op jou site. Daarna ben ik bereid om op onze site met alle plezier een link te maken naar jou blog, zolang de inhoud van jou blog zakelijk, fatsoenlijk en niet op de persoon gericht is. Misschien is het een idee om een soort top 7 van beste politieke sites te publiceren waarachter dan direct een link ligt naar de desbetreffende site.

Met vriendelijke groet,

Ronald Haverkamp
fractievoorzitter VVD.
=========================================================================
Beste Ronald,

Een leuk idee om een top zeven bij te houden. Zal ik nog eens over denken.
Je hebt groot gelijk dat je je niet laat chanteren. Het ultimatum loopt woensdag af.
Het is prijzenswaardig dat je het voor je collega-partijen opneemt. Scoor je ongetwijfeld goed mee bij de Steegse incrowd.
Om mijn generositeit te tonen zal ik de link naar de VVD nog wat langer laten staan. Dat geeft je wat meer tijd om na te denken. Maar als jullie geen link plaatsen dan gaat ie er bij mij af. Dan vind ik de opstelling van het CDA toch heel wat beter.

En ja "zolang de inhoud van jou blog zakelijk, fatsoenlijk en niet op de persoon gericht is".
Wat moet ik daar nou weer mee? Dat zijn criteria die niet erg SMART zijn geformuleerd. Politieke criteria dus.
Ik heb veel plezier in mijn weblog. En als ik dat wil dan plaats ik niet-zakelijke luchtige dingetjes (zoals bijvoorbeeld dit onderwerp) , sarcastische cq ironische opmerkingen over personen etc.

En ik hanteer mijn eigen fatsoensnormen.
Ik vind het bijvoorbeeld onfatsoenlijk dat er geen referendum over Hart van Dieren is geweest, ik vind het onfatsoenlijk dat de bewoners van Oud Velp-Zuid en Stenfert niet eerst geraadpleegd worden over hun ideeën voor de herstructurering, ik vind het onfatsoenlijk dat alles wat is misgegaan en wat mis is met de privatisering van zwembad Nieuwland in de doofpot wordt gestopt, ik vind de poging om de afkoopsom voor het outdoor-centrum op terrein Beekhuizen af te wentelen op derden overigens ook onfatsoenlijk.

Nieuwe poll - Dierenasiel naar Beekhuizen

Een nieuwe poll. Nu over het dierenasiel Larenstein.
Zie de linkerkolom. U kunt stemmen voor verhuizing van het dierenasiel van Larenstein in Velp-Zuid naar Beekhuizen in Velp-Noord.

In het masterplan voor het landgoed Larenstein in Velp is geen plaats ingeruimd voor het dierenasiel. Het asiel moet op termijn verhuizen naar een andere locatie.

Voor het terrein Beekhuizen (het voormalige zwembad) is nog geen bestemming gevonden.

Na verzet van buurtbewoners, Behoud Karakter Velp, natuurbeschermingsorganisaties, krakers die het terrein hebben ingenomen en enkele gemeenteraadsfracties heeft het college van B&W een voorstel voor herinrichting van het terrein teruggenomen. (zie daartoe het artikel “Groen is goed, groen moet (2)” van 28 augustus op deze weblog.

Terrein Beekhuizen is dus nog “vrij”. Het zou mijns inziens dus een uitstekend alternatief zijn voor het dierenasiel.

We slaan hiermee twee vliegen in één klap.

Beekhuizen krijgt een mooie nieuwe bestemming en het dierenasiel is geholpen met een goede locatie.

Poll zwembad Nieuwland - Uitslag

De poll over het raadsonderzoek naar het zwembad Nieuwland leverde 22 antwoorden op. Voor- en tegenstemmers hielden elkaar in evenwicht. 50% was voor een onderzoek en 50% was tegen.

Mijn verzoek aan de gemeenteraad om een raadsonderzoek en een spoedige terugkeer van een zwembad in Dieren stond afgelopen dinsdag op de agenda van de raadsvergadering. Het werd samen met een groot aantal andere stukken ter kennisname afgedaan.

Dat betekent dat het college van B&W nu eerst een antwoord gaat formuleren. Dit antwoord wordt daarna ter accordering voorgelegd aan de gemeenteraad. Daarna zal ik het antwoord ontvangen.

Het heeft er alle schijn van dat de gemeenteraad niet is geïnteresseerd in een onderzoek. Waarschijnlijk vreest men het openhalen van oude wonden en men wil zo snel mogelijk van deze vervelende situatie af.

Daarnaast is de wethouder ook nog in onderhandeling met de eigenaren van het zwembad over terugkoop door de gemeente. Pikant detail hierbij is dat een van de twee eigenaren voorzitter is van politieke partij Gemeentebelangen. Dat zou ik graag meegenomen zien in het raadsonderzoek.

Ik wacht het antwoord dus in lijdzaamheid af. Intussen zullen we zien welke ontwikkelingen zich rond het oude zwembad en een eventueel nieuw zwembad zullen voordoen.

Onderstaand de einduitslag van de poll.
Klik om te vergroten