Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 28 oktober 2022

Zo zie ik dat

De bestaanszekerheid van veel gezinnen en ondernemingen staat onder grote druk. 

De energieprijzen zijn absurd en de inflatie stijgt naar bizarre hoogten De overheidssteun voor de energierekening zal niet voorkomen dat veel gezinnen in de problemen zullen raken. Het prijsplafond voor kleinverbruikers dat vanaf 1 januari gaat gelden is daarvoor te scherp. Dat plafond geldt naast huishoudens ook voor zzp’ers, winkels, verenigingen en kleine maatschappelijke organisaties. En voor ondernemingen die veel energie gebruiken is nog praktisch niets geregeld. En dat zijn er heel veel. Bedrijven leggen de productie stil en andere, veelal kleine, ondernemingen staan aan de rand van de afgrond.  

De financiĆ«le situatie van de gemeente Rheden houdt ook niet over. Het masterplan Veluwezoom en het nieuwe gemeentehuis kosten al bakken met geld. De gemeente komt net uit een financieel dal en de risico’s zijn groot. Maar de huidige Rhedense coalitie (GroenLinks, PvdA, D66, GPR Burgerbelangen, CU) wil graag geld voor haar andere plannen.  En daarom wil het gemeentebestuur de OZB in 2023 met 9% verhogen.

Dit plan zal onze inwoners nog verder in de penarie brengen. Het geeft ons inziens geen pas om juist nu een belastingverhoging door te voeren.

Zo zie ik dat!

(Column gemeentepagina Regiobode 25-10-2022)