Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 21 juli 2008

Zomerkomkommers

Het is komkommertijd. Tijd voor het spotten van uitheemse, gevaarlijke dieren in woon- of vakantieomgeving.

Meestal zijn het dan vage waarnemingen waarvan na verloop van tijd niets meer wordt gehoord.

Deze zomer wordt het wat concreter. Hoewel, de varaan van Tiel blijkt ’n varaantje te zijn die met de hand gevangen kon worden. Hij schijnt ontsnapt te zijn uit een terrarium terwijl de eigenaar op vakantie was.

In het Arnhemse Broek werd een vogelspin aangetroffen. Die komt daar natuurlijk ook niet vanzelf. Hij had wel wat haar verloren. Ook ontsnapt? Of is ie meegekomen met een tros bananen?

In Rheden zijn volgens mij nog geen loslopende exoten gesignaleerd. Maar we kunnen natuurlijk niet zonder komkommernieuws.

Wethouder Hans Elsenaar neemt tijdelijk de wijk naar Rozendaal omdat zijn huis in Velp wordt verbouwd. Een wethouder is verplicht om in de gemeente te wonen waar hij wethouder is maar de gemeenteraad heeft een ontheffing aan Elsenaar verleend.

Van het politieke front in De Steeg moeten we het de komende weken verder niet hebben. Dat ligt stil. De batterij wordt elders opgeladen.

Ik heb nog wel wat foto's van Velp en Rozendaal.
Links een opname van Broeckerhave. De flats zijn in de uitverkoop sinds Innoforte het beheer niet meer wil voeren en het beheer heeft afgestoten naar de eigenaar. Die heeft de boel verder verkocht en nu staan de flats in de verkoop.
Als er een flat leegkomt dan wordt ie direct de verkoop in gedaan. Vanaf 107.500,- euro kunt u er een kopen. Volgens mij kun je daar nog wel wat vanaf krijgen.
De foto is gemaakt vanaf het dak van een van de kantoorgebouwen op IJsseloord II.

Zie onderstaande foto's van Elsweide. Het wel aardig om te weten dat in Velp-Zuid eens de Romeinen gehuisd hebben.



Wat ligt er nog meer in de bodem verborgen.
Is altijd zeer intrigerend. Op de foto onder zijn, als u goed kijkt, verkleuringen te zien. Echo's uit een ver verleden?

In Velp is ook al eens een schat opgegraven. Als ik het goed heb betrof het sieraden uit de Merovingische tijd.

Als nu iedereen in Velp-Zuid zijn tuintje eens tot een meter of twee à drie diep afgraaft komt er vast nog veel meer naar boven. Kom op: pak die spade! Dat geeft vast méér kansen dan de Staatsloterij!



Nou, vooruit dan. Nog wat nostalgische plaatjes van Rozendaal.
Als promotie en om kandidaatburgemeesters over de streep te trekken.