Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 16 augustus 2011

WOB (3)

Door: Joop Zijlstra

Brief aan de gemeenteraad en brief aan het college van B&W.
=======
Het Comité

p/a Kastanjelaan 9
6955 AM Ellecom

16 augustus 2011

Geachte leden van de gemeenteraad van Rheden.

Bijgaand treft u aan ter kennisneming de tekst van een brief van Het Comité aan het College van B.& W. van de gemeente Rheden. (tko: zie verderop, brief aan college is toegevoegd aan deze blogpost)

De brief houdt in een vervolgverzoek op grond van de W.O.B.

Dit wegens het ontbreken van essentiële door ons gevraagde stukken over de stappen (naar derden), die volgden op de inspanningsverplichting uit de overeenkomst m.b.t. de intentieverklaring met de stichting Twickel. Die stukken moeten er wel zijn. Volgens het verslag van de raadsvergadering van
28 januari 1997 zegt de wethouder mevrouw Holierook: `Ik heb toegezegd dat elk voorstel dat uit deze inspanningsverplichtingen zal voortvloeien separaat aan de raad zal worden voorgelegd en de normale procedures en afwegingsprocessen zal doorlopen´. Het gaat ons om die stukken alsmede om de stukken inzake de stappen van het College van B.& W. naar derden.

De door het College van B.& W. aan ons toegezonden stukken waren niet relevant. Behoudens het genoemde raadsverslag en het stuk over de verkoop van grond aan de stichting Twickel t.b.v. Het Rhedens d.d. 29 november 2001 waren ze ons bekend.