Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 20 februari 2010

Ronald Haverkamp

Door: Joop Zijlstra

Lijsttrekker VVD doet ‘gooi naar titel ‘grootste partij’.

De VVD is door de Gelderlander al benoemd tot beste fractie in de Rhedense Raad. Dat is niet moeilijk. De krant deelde cijfers uit, maar gaf elke fractie drie punten te veel. Zo verhef je zelfs een Mavoklas tot VWO-niveau. Haverkamp zelf wordt gekroond tot beste raadslid. ‘In het land der blinden is eenoog koning.’

Jij, Haverkamp, ik zeg maar jij, ik kon je vader wezen, hebt veel brieven en berichten van mij gehad sinds 2004, jaar van je politieke geboorte. Ik mag dan volgens ‘De Steeg’ niet deugen, maar jij reageerde nooit. ‘Het is maar een burger´! Ik schrijf. B.& W. wilde buiten de openbaarheid om de gemeenteraad stiekempjes een besluit doen aannemen over bezuinigen in het groen. (Tineke Heidenis weet er ook van). Geen bericht. Het gemeentebestuur manoevreert het ecoduct tegen deskundig Alterra-advies in naar een plek bij Hof te Dieren. (Met subsidie van ‘Landbouw’ dacht men de N348 te verleggen ten behoeve van de goden van Twickel). Geen reactie. Ik bepleit een goede plaats voor de brandweerkazerne. Niks, en jij laat rustig ook die miljoenen naar de gossiemijne gaan. Een beetje raadslid voelde op zijn klompen aan dat plan Hart van Dieren een wangedrocht was. Haverkamp blijkbaar niet. Een frutzaak is voor hem al een gouden vondst. Groot goudgeld laat hij liggen. ‘Met een beetje gezond verstand kunnen andere raadsleden dat in principe ook’, zegt Haverkamp. Dat is maar al te waar.

Hart van Dieren (Lysiasrapport!), schande voor Haverkamp. RiverStone. Haverkamp is weliswaar (gelukkig) teruggekomen van zijn dwaalweg, maar liet de insprekers op 15 januari 2008 nog voor wat ze waren. Hij had toen nog geen zicht op B.& W., d.w.z. Burgemeester en Wilschut. Kock hoort ook in dat rijtje: dom, slim, slim, in die volgorde. Haverkamp zegt: ik ben niet beter dan anderen. Gelijk heeft hij. Wordt Haverkamp de nieuwe wethouder? Hij wijst op mede-VVD-kandidaten. Bescheiden en integer. Hij legde een verklaring af van integriteit. Maar hij weet toch net zo goed als ik dat Elsenaar alleen goed was voor een gouden duik in het politiek afgeschreven zwembad in Dieren. Integer? Hij weet toch dat Uithof als D66-overloper geen schijn van kans maakt. Beiden worden door versteende partijcoryfeeën vanzelfsprekend gewipt. Politiek is moord en doodslag.

Haverkamp, hoewel je me nimmer ook maar één woord waardig keurde (behalve dan in achterklap), wens ik je veel succes. Het maakt toch geen ene moer uit. Je zult dat eenmaal in De Steeg nog wel merken, tenzij, tenzij je je een echte kerel toont. Dan kun jij, jongen met je frisse oogopslag op het affiche, misschien nog wel minister worden. Haverkamp is de naam. (Laat aan de A348 de borden van RiverStone nog even weghalen, wil je?)

Joop Zijlstra, man in Ellecom die volgens ´De Steeg´ niet deugt.