Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 28 december 2023

IJsseldistrict

In de raadsvergadering van 19 december is het bestemmings-plan IJsseldistrict behandeld.

De (woning)nood is hoog en wij kunnen ons prima vinden in dit plan. Wij hebben dan ook voor de plannen gestemd.

Met het Ontwikkelplan IJssel District, komt een nieuwe stedelijke woonbuurt tot stand die een visitekaartje voor Velp zal zijn. Uitgangspunt is dat er tenminste 786 woningen gebouwd worden, waarvan 75% betaalbaar in een gevarieerde mix aan woningtypes en met een prachtig park. Met realisatie van het plangebied, wordt een groot deel van de woningbouw-doelstelling van de gemeente Rheden voor de komende jaren (1675 woningen vóór 2030) behaald.

Over ieder detail is nagedacht. De onderzoeken, analyses en formulering beslaan een boekwerk van honderden en honderden pagina’s. Respect voor alle mensen die hebben meegewerkt aan dit magnus opus.

Het wordt steeds moeilijker om een plan van enige omvang van de grond te krijgen. De bureaucratie in Nederland is ver gevorderd. Wat moet dit wel niet worden bij nog grotere projecten als die al ooit in onze gemeente komen. Kunnen we dergelijke projecten dan nog wel aan.

Wij hebben zoals gezegd geen inhoudelijke bedenkingen tegen de plannen. Een mooie stap voorwaarts. Nu nog de realisatie.

Er is één ding waar we ons wél zorgen over maken en dat zijn de  financiële risico’s. We willen geen herhaling van een financiële sinkhole zoals bij de bouw van het nieuwe gemeentehuis.

Voor het volledige plan click hier voor de stukken van de raadsvergadering van 19 dec. 2023 bij agendapunt 4 IJsseldistrict