Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 28 maart 2010

Schuytgraaf Offline

De Gelderlander stopt met de website Schuytgraaf Online. De belangstelling voor de site is met rond de 100 bezoekers per dag te gering.

Ik heb eigenlijk geen referentiekader voor wat betreft “goed” en “slecht” als het om belangstelling en aantallen bezoekers van Politiek Rheden gaat. Maar als ik dat vergelijk met een professionele site als Schuijtgraaf Online waar professionele journalisten dagelijks aan werken maar die het toch niet bolwerkt dan mag ik niet mopperen.

Trouwens, hoe zit ’t met De Berenkuil, de blog van de Arnhemse Gelderlander-journalisten? Daar zit kennelijk ook de klad in. De laatste posting dateert alweer van 22 februari, meer dan vier weken geleden. Geeft het Arnhemse journaille daar ook al de brui aan?

Politiek Rheden trekt de laatste maanden gemiddeld meer dan 300 bezoekers per dag. Die zijn goed voor een veelvoud aan pageviews, het aantal opgevraagde artikelen. (voor alle duidelijkheid, de bezoeken die ik zelf aan de blog breng worden niet geteld). Voor een weblog met een beperkte lokale doelgroep niet slecht. De raadsverkiezingen zorgden wel voor extra belangstelling en het zal moeilijk worden om dit niveau vast te houden. Het valt niet mee om tijd voor de blog vrij te maken en ik heb herhaaldelijk op het punt gestaan om er mee te stoppen maar ik kon het niet laten om me overal mee te bemoeien. Soms is het echt schipperen tussen werk, gezin, de spooractiviteiten, de columns en de blog. Er gaan maar 24 uur in een dag en het kan maar zo zijn dat ik door tijdgebrek wel gedwongen wordt te stoppen of de blog op een laag pitje te zetten. Maar het lukt me tot nu nog steeds. Ik zal wel zien waar het schip strandt. Het is en blijft tenslotte 'n hobby. De blog bestaat nu zo’n drie-en-een-half jaar en daar mogen van mij nog wel wat jaartjes bij.
Stug volhouden.


Klik op 'n afbeelding om te vergroten



Infoavond 3e spoor Betuweroute-Zevenaar-Duitsland

Op donderdag 1 april 2010,organiseren ProRail en de gemeente Zevenaar,een infoavond voor de omwonenden langs de Betuweroute in Zevenaar.

ProRail en de gemeente Zevenaar werken aan een Planstudie over een derde spoor,ten noorden of ten zuiden langs de huidige Betuweroute, richting Duitsland, en verder.

ProRail is bezig met een studie naar enkele varianten voor de aanleg van een derde spoor langs de bestaande spoorlijn ten oosten van de Fergusonbrug, richting de Duitse grens. De aanleg van het derde spoor betreft kort samengevat de doortrekking van de Betuweroute ten oosten van de Fergusonbrug, richting Duitse grens en verder.

De planontwikkeling volgt uit de afspraken die in 2004 en 2007 gemaakt zijn tussen de Duitse en Nederlandse ministers over o.a. de aanleg van het derde spoor tussen Zevenaar en Oberhausen.

ProRail heeft gemeente Zevenaar in februari 2010 op de hoogte gesteld van de planstudie. Daarbij is zowel een noordelijke als een zuidelijke ligging onderwerp van studie.

Info hierover is verkrijgbaar bij ProRail en de gemeente Zevenaar.

Deze Info-of wel Inloopavond wordt gehouden in
Zalencentrum Staring
Grietakkers 3
6905 CD Zevenaar.

Het begint om 1900 uur en eindigt om 21.00 uur.