Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 2 augustus 2007

Innoforte en Regina Pacis

In het jaarverslag van 2005 van Innoforte wordt ook melding gemaakt van Regina Pacis. Deze instelling leek zich aan te willen sluiten bij de fusie tussen Vreedenhoff en Innoforte. Nadat deze fusie afketste hebben we niets meer over een samengaan met Regina Pacis vernomen.

Regina Pacis heeft haar heil inmiddels gezocht bij die andere grote Rhedense zorgaanbieder “Attent wonen, welzijn, zorg” in de Steeg. Per 1 januari 2007 is Regina Pacis gefuseerd met Attent wwz.

Jammer voor Ed c.s. Maar hoe zou dat nou komen? Eerst praten met Innoforte over een fusie en dan toch kiezen voor een ander?

Jammer genoeg ontbreekt het jaarverslag 2005 van Regina Pacis op de jaarverslagensite http://www.desan.nl/net/DoSearch/Search.aspx
Had misschien nog interessante informatie opgeleverd.

Uit de naam is al af te leiden dat Regina Pacis haar oorsprong vindt in het katholieke gedachtengoed. Waarschijnlijk heeft Regina Pacis zich, net als Vreedenhoff, afgevraagd of dat gedachtengoed nog wel enige waarde zou hebben bij een fusie met Innoforte. Regina Pacis koos in ieder geval eieren voor haar geld en zag het niet meer met Innoforte zitten.

De wraak van Innoforte zal zoet zijn.

Regina Pacis beschikt over een verpleeghuisunit in de Biesdel van Innoforte in Velp. Het jaarverslag 2006 van Regina Pacis meldt daarover dat voor deze unit een andere locatie moet worden gevonden omdat Innoforte de huurovereen-komst wenst op te zeggen. De reden daarvoor wordt niet vermeld.

Dat belooft nog wat als Regina Pacis later de Casa Intermezzo gaat betrekken.

Regina Pacis werkt intensief samen met Insula Deï met betrekking tot gezamenlijke nieuwbouw op het terrein van Insula Deï. Daarnaast heeft Regina Pacis uitstekende betrekkingen met tal van andere (ook zeer grote) zorginstellingen in de regio Arnhem.

Het ziet er somber uit voor de expansiedrift van Innoforte. De instellingen in de directe omgeving klonteren samen, groeien en worden almaar groter. En ze laten Innoforte tegenwoordig liever links liggen.

Hoe lang heeft Innoforte nog? Hoelang duurt het nog lang voordat Innoforte zelf de prooi wordt? Tja, het is eten of gegeten worden. Dat wordt een interessant proces. Vooral voor de poppetjes die nu aan de touwtjes trekken.