Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 7 augustus 2008

Los spul

Ik had gisteren geen tijd om uitgebreid op het toetsenbord te hameren. Maar er vielen me toch nog wat interessante dingetjes op waar ik kort wat op kan zeggen.

In de Gelderlander stond gisteren ’n verslag van de rechts-strijd tussen Rheden en Brummen over het vrachtwagenverbod in Laag-Soeren. Het schijnt 1-0 voor Brummen te staan. De rechter wees Rheden op gaten in het betoog en ontbrekende informatie. Maar soms kan je je vergissen. Je mag er toch vanuitgaan dat Rheden zich zeer gedegen op zo’n belangrijke kwestie heeft voorbereid.
De rechter was blijkbaar scherp maar dat wil nog niet zeggen dat ie in het nadeel van Rheden besluit. Vandaag wordt de uitspraak verwacht.

Morgen worden de Olympische Spelen officieel geopend maar gisteren is al gestart met het vrouwenvoetbal en vandaag trapt de wedstrijd Nederland-Nigeria (mannen). Het is genant om te zien hoe politici zich in alle bochten wringen om de Spelen in China te rechtvaardigen. Meestgehoord is dat sport en politiek niet door elkaar moeten worden gehaald. Politiek is een vaag containerbegrip. En vooral in dit verband klinkt dat zo “algemeen”. Het gaat in de eerste plaats over een onderdeel van politiek: mensenrechten. Als je zegt dat je sport en mensenrechten van elkaar moet scheiden klinkt het al heel anders.

Zeg gewoon dat je van het spektakel wilt genieten. Dat ben ik ook van plan. Eens kijken wat de Chinezen uit de kast trekken.

En de VVD (lees: Haverkamp) voelde zich genoodzaakt om uit te leggen wat Haverkamp nou precies met “azijnzeikers” bedoelde. Het is me nog steeds niet helemaal duidelijk. Ik zal ‘m er ‘ns naar vragen. Trouwens als je dit leest Ronald dan mag je ook op m’n weblog reageren hoor!