Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 1 november 2008

Dumpel en Hangmat enige mogelijke locaties voor nieuw zwembad

Wethouder Elsenaar heeft de locatiestudie voor een nieuw zwembad afgerond en van de 21 onderzochte locaties komen De Dumpel in Velp en de Hangmat in Rheden als meest geschikte uit de bus. Eerder werd nog gezegd dat de Dumpel als locatie ongeschikt was maar voortschrijdend inzicht heeft anders doen besluiten.

De 21 onderzochte locaties moesten voldoen aan de volgende criteria:
• Oppervlakte van minimaal 5.000m² (ongeveer driekwart van een voetbalveld)
• Beschikbaar vóór 2013
• Eigendom van de gemeente Rheden of in eigendom te verkrijgen
• Geen wijziging van mogelijk aanwezige buitensportvoorzieningen
• Geen bedrijfsbestemming op het terrein.

Na deze selectie bleven er acht locaties over. Locaties (drie?) in Dieren vielen af omdat er dan teveel concurrentie zou ontstaan met het (geplande) particuliere zwembad in Sportvilla Lomar en de zwembaden in Brummen en Doesburg. Ook een niet nader genoemde locatie in Velp haalde het niet. Ben benieuwd welke locatie dat is. (in Velp-Noord?).

Van de overblijvende vier locaties, de paardenwei aan de Berg en Heideweg, Larenstein, de Dumpel en de Hangmat bleven uiteindelijk de laatste twee over.
Dat de Dumpel in aanmerking komt betekent een opmerkelijke ommezwaai. De verkeersdruk in het gebied is nu al hoog en zal alleen nog maar toenemen als daar het nieuwe zwembad komt. Gecombineerd met het verkeer rond het nieuwe winkelcentrum, ROC A12 en sportcentrum Jagyba wordt het een drukke bedoening met veel parkeer- en verkeersoverlast. Ik vraag me af of de bewoners van de wijk daar op zitten te wachten.

We zijn er trouwens nog niet hoor. Na de locatiestudie volgt nu een haalbaarheidsstudie. Een locatie in Velp had de voorkeur dus de Dumpel maar de Hangmat in Rheden heeft financiële voordelen.

De kosten voor een nieuw zwembad lopen in de vele miljoenen. Nu maar hopen dat er een goede begroting wordt gemaakt. Maar de gemeente blijft ook na het echec van Hart van Dieren hardleers. De ontwikkelingen rond Bloemershof in Dieren bewijzen dat. De bouw van Bloemershof is nog niet eens gestart maar het wordt alvast wel twee keer zo duur als beoogd.
Dat belooft nog wat.