Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 14 november 2009

Mountainbike

Het is af en toe een drukke bedoening op de Posbank. Vogelaars, paddenstoelenverzamelaars, wildspeurders, joggers, fietsers, automobilisten, hondenuitlaatcentrales en hondenbezitters, joggers, wandelaars, Nordic walkers, fietscrossers en mountainbikers weten allemaal de weg naar bos en hei (en de zandverstuivingen) te vinden.

Ik ook. Ik laat m’n honden vaak uit op landgoed Rosendael. Die mountainbikers zitten me niet lekker. In kleine maar soms ook in grote groepen komen ze over de paden heen jakkeren.

Vriendelijke mensen hoor. Vaak zeggen ze netjes gedag en waarschuwen ze al van verre om mij de tijd te geven de honden vast te houden maar soms wordt ik er door overvallen. Ook op de kleinste paadjes. Die hebben de crossers het liefst want daarin zitten de grootste hobbels, gaten en kronkels. Als het dan ook nog ’s nat is en er plotseling een sliert fietsers opduikt dan moeten baas en hond het vege lijf redden in de bagger naast het pad. Ik gun ieder zijn pleziertje maar hou wel een beetje rekening met elkaar , wil je?