Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 21 juli 2023

Eerste Bestuursrapportage - Over Walibi en Wensdenken

 Op 4 juli werd in de raadsvergadering de Eerste Bestuursrapportage 2023 behandeld

Twee keer per jaar verschijnen de bestuursrapportages met daarin de stand van zaken van de lopende begroting 2023. Het college van B&W geven daarin aan welke veranderingen en afwijkingen ze zijn tegengekomen bij de realisatie van de doelen en resultaten uit de begroting 2023 in de eerste maanden van 2023.

Het college meldt dat deze Bestuursrapportage een verslechterd financieel perspectief laat zien. Het verwachte resultaat verandert van € 530 duizend voordelig naar € 1,1 miljoen nadelig.

Om daar onmiddellijk aan toe te voegen dat het college blijft sturen om op een positief resultaat  uit te komen.

En om daar weer aan toe te voegen dat zij in combinatie met de kadernota een verslechtering te zien.

Op de volgend pagina kijkt het college echter weer uit naar een mooi jaar dat zij verwacht positief af te sluiten.

Heeft het college bij het opstellen van deze rapportage in een van de achtbanen van Walibi of de Efteling gezeten. Zulke taal komt de geloofwaardigheid van een dergelijk stuk niet ten goede.  

Het resultaat komt dus uit op € 1,1 miljoen nadelig. Maar dit is niet het complete verhaal. Dat is nog zonder de 661.00 euro die de Connectie (de Connectie is het facilitair en IT-bedrijf van Arnhem, Renkum en Rheden) dit jaar extra nodig heeft. En zonder financiĆ«le implicaties van niet uit ziektebudget te dekken inhuur, groei van vakantiedagen en spaarverlof waarvoor naar verwachting ca. 1 miljoen euro extra nodig is. Daar staat nog een mogelijk subsidie (maar nog niet toegekend) van 945.000 euro van het ESF (Europees Sociaal Fonds) tegenover. Dus per saldo levert dit een extra tekort van 700.000 euro op. Dan komen we dus niet uit op € 1,1 miljoen nadelig maar op € 1,8 miljoen nadelig. 

Dus zonder ingrijpen of verdere verbetering van rijksuitkeringen gaan we naar een nadelig resultaat van ongeveer twee miljoen euro. Ik ben reuze benieuwd welke maatregelen het college gaat nemen om zoals ze zelf zegt toch tot een positief resultaat te komen.