Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 8 april 2011

Zwembad Rheden - advies - Burgerinitiatief

De Gelderlander was benieuwd naar plannen om het Rhedense zwembad op te houden. Bijgaand mijn bescheiden bijdrage. Ideeën konden naar de redactie van de editie Veluwezoom worden gestuurd. Er zullen ongetwijfeld veel creatieve ideeën zijn binnen gekomen. Ik vind dat de druk op de politiek maximaal moet zijn. Daarom onderstaand mijn advies (is ook gemaild naar de Gelderlander).

De eerste zinnen uit de sportvisie van de gemeente Rheden:
“Sport en bewegen is belangrijk. Bewegen is gezond voor jong en oud. Door te bewegen ga je lekker in je vel zitten en voel je je goed. Sporten is leuk en leerzaam. Via sport komen mensen met elkaar in contact en leren mensen op een positieve en respectvolle manier met elkaar omgaan. Sport en bewegen dragen hierdoor bij aan belangrijke thema’s zoals gezondheid, vorming, sociale binding, economie en leefbaarheid. Om die reden is het van belang om als gemeente de mogelijkheden voor de lokale sportbeoefening te bevorderen.”

Petitiedag voor het Zwembad Rheden - zaterdag 16 april

Petitiedag op zaterdag 16 april in Rheden, Velp en DierenHet Actiecomite ‘Behoud Zwembad Rhedenheeft zaterdag 16 april aanstaande uitgeroepen tot ‘Petitiedag voor het Zwembad Rheden’.

Op deze dag zullen sympathisanten van het actiecomite in de centra van de dorpen Rheden, Velp en Dieren, op ludieke wijze zoveel mogelijk petities inzamelen tegen de plannen van het Rhedense College van Burgemeester en Wethouders.

Aangezien steeds meer Rhedenaren hun onvrede over de plannen willen uiten, heeft het actiecomite bovendien besloten dat al getekende petities vanaf komende week al bij het zwembad in Rheden kunnen worden ingeleverd. Ook in De Dumpel in Velp en in Theotorne in Dieren komt er een mogelijkheid petities in te leveren.

Trouw

Als ik de cijfers mag geloven dan gaat een krappe 50% van de bevolking vreemd. Je kunt dus gevoeglijk aannemen dat ongeveer 22.000 Rhedenaren, 5800 Doesburgers en 750 Rozendalers wel eens ontrouw zijn. En het komt in de beste gemeentebesturen voor. Zo’n gevalletje als in Nijmegen waar een PvdA-wethouder het met een VVD-raadslid aanlegde is niets bijzonders. De drie eerdergenoemde gemeenten tellen in totaal 64 bestuurders: raadsleden, wethouders en burgemeesters. Statistisch gezien knijpen er dus 32 de kat in het donker.

U zult misschien zeggen: Ja, èn? Wat moeten wij daarmee? Nou helemaal niks. Ik vind het af en toe leuk om mensen eens van een andere kant te bekijken. En politici zijn net mensen. Dat helpt relativeren. Begrijp me goed. Ik beschuldig er geen enkele bestuurder of volksvertegenwoordiger van dat ze hun partner bedriegen. Het geeft me wel een bruggetje naar hun politieke gedrag.