Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 6 september 2011

Dieren wacht nieuw debacle

Persbericht (Platform) Gezamenlijke Belangenorganisaties Sieren e.o.

De belangenorganisaties in Dieren, verenigd in de Gezamenlijke Belangenorganisaties Dieren e.o. (GBO), hebben met verbazing kennis genomen van de ambtelijke voorkeursvariant voor de verkeersproblemen in Dieren en de wijze waarop dit is bekend gemaakt.
------------------------------------------------------------------------------------------
In de aanloop naar de bestuurlijke en politieke keuze voor een Voorkeursalternatief, dit najaar, hebben enkele bewoners in Dieren juist voor hun vakantie te horen gekregen dat zij moeten wijken voor de nieuwe verkeersplannen in Dieren of dat zij komen te wonen op een, na uitvoering van het project Traverse Dieren, nagenoeg onbereikbare en onleefbare plaats.

Democratie

Door: Adriaan Dolk

In de huidige democratie gaat partijbelang regelmatig boven landsbelang. In eigen land voorbeelden te over, maar het meest recent is de confrontatie in de Verenigde Staten tussen Republikeinen en Democraten over de verhoging van het schuldenplafond. De eersten claimen de overwinning (geen belastingverhoging), maar het bereikte akkoord is naar aller mening schadelijk voor de VS. Niet het belang van Amerika stond voorop, maar de vrees kiezers te verliezen was in de verhitte debatten maatgevend. Volgens velen toont de president geen leiderschap en de congresleden maken er een potje van. Voor ons degelijke Hollanders zijn het typisch Amerikaanse toestanden.