Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 31 oktober 2007

Wil Jan Bart de pijp aan maarten geven?

Gisteravond werd in de gemeenteraadsvergadering de kadernotitie Nordlaan behandeld.

Een door de VVD ingediend amendement om het aantal bouwlagen voor het project op het voormalige Aldi-terrein aan de Nordlaan terug te brengen van vier naar drie bouwlagen kon rekenen op de steun van een meerderheid in de raad inclusief de steun van coalitiegenoot CDA.

Wethouder Wilschut ontraadde dit amendement. Hij vreest dat in dat geval de projectontwikkelaar (Rabo-vastgoed) dan het terrein in de verkoop doet en dat er dan voorlopig niets met deze "rotte kies" gebeurt. En er dus ook geen betaalbare woningen worden gebouwd.

Alles wees erop dat de wethouder zijn poot stijf zou houden en dat zelfs de uiteindelijke consequentie, aftreden, een mogelijkheid was.

Tijdens een langdurige schorsing werd koortsachtig door de coalitiepartijen overlegd. Zij kwamen echter niet tot elkaar.

Het college van B&W kwam ook enkele malen bij elkaar en de burgemeester had de wethouder blijkbaar zover gekregen dat hij er nog een nachtje over zou slapen.
De kadernotitie over de Nordlaan werd dan ook aangehouden. Er werd dus geen beslissing genomen.

Duidelijk is dat de VVD en het CDA zich weinig meer aantrekken van deze wethouder.
En dat Jan Bart Wilschut zich daarvan bewust is.

Het zou me niet verbazen als hij er bij de eerste de beste gelegenheid de brui aan geeft. Volgens mij was het vanavond bijna zover.