Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 20 juli 2023

Onzin over opvang asielzoekers in Bestuursrapportage

Op 4 juli werd in de raadsvergadering de Eerste Bestuursrapportage 2023 behandeld

Twee keer per jaar verschijnen de bestuursrapportages met daarin de stand van zaken van de lopende begroting 2023. Het college van B&W geeft daarin aan welke veranderingen en afwijkingen ze zijn tegengekomen bij de realisatie van de doelen en resultaten uit de begroting 2023 in de eerste maanden van 2023.

In het voorwoord trok een passage over de opvang van Oekraïense vluchtelingen en  asielmigranten mijn aandacht.  Rheden heeft hier invulling aangegeven door bijvoorbeeld aanvullend per 14 april 2023, 250 opvangplekken voor Oekraïners te bieden en ook 30 alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV-ers) in de locatie COA Velp-Arnhemsestraatweg, op te vangen. “

Dat van die Oekraïense vluchtelingen was mij bekend maar mij was niets bekend over de aanvullende opvang van 30 alleenstaande minderjarige  vluchtelingen. 

Daar wilde ik opheldering over hebben. In antwoord op een vraag van mij antwoordde de burgemeester (portefeuillehouder asiel) dat de zinssnede over de opvang van 30 alleenstaande minderjarige vluchtelingen in de locatie COA Velp-Arnhemsestraatweg niet klopt. Het is niet waar!  Als hij aanwezig was geweest toen de tekst werd opgesteld dan zou dit zeker niet in de rapportage zijn terechtgekomen.

Kijk, als er in het voorwoord van deze bestuursrapportage al onzin staat, nonsens, of laat ik ff dimmen een dergelijk “misverstand” staat dan vraag ik me af wat de rest van het document voor waarde heeft. Staan er nog meer “misverstanden” in?

En ik blijf me erover verwonderen. Hoe komen deze woorden in dit document? 

Heeft de kopieerduivel toegeslagen, heeft iemand dit gewoon even uit zijn of haar duim gezogen of is het een gerucht dat bij de koffieautomaat of de  vrijdagmiddagborrel is ontstaan? Hoe zit dat dan?  Ik kan me niet voorstellen dat dit zomaar op een achternamiddag in iemands hoofd komt opborrelen.

Het is volgens de burgemeester niet waar? Hij meldt dit officieel aan de raad en ik kan niet anders dan geloof hechten aan zijn woorden. 

Maar hoe zit ‘t dan met de fantast die achter het toetsenbord zit en zulke onzin opschrijft?