Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 8 maart 2008

Droogzwemmen

Hoe zit dat nou met dat zwembad? Afgelopen dinsdag presenteerde bureau Hopman Andres Consultants hun onderzoek. Ik kon er niet bij zijn maar als ik het artikel daarover in de Gelderlander lees dan zal er nog veel water door de IJssel vloeien voordat er een overdekt sportbad komt. Als het er al ooit van komt.

Nu heeft wethouder Hans Elsenaar het weer over een locatieonderzoek.
En het onderzoeksbureau heeft het over een bedrag van zeven miljoen plus een gigantisch exploitatietekort. Bij die zeven miljoen zet ik toch vraagtekens. Ik sluit het niet uit maar dan wil ik eerst wel eens een berekening zien. Het lijkt er meer op dat onderzoek gebruikt gaat worden om juist geen overdekt zwembad te bouwen.

Ik was al voorzichtig pluimen aan het uitdelen maar ik hou die voorlopig nog maar even bij me. Voorlopig is Elsenaar de wethouder van de lange baan. Net als bij de kwestie van de rondweg Laag Soeren gaat dit weer jaren doorzeuren. En intussen gebeurt er niks.

Steegse Vertellingen - 20. Slot

Ik was erg teleurgesteld in onze verkiezingsnederlaag en had de buik vol van het politieke bedrijf. Ik was nog wel geïnteresseerd maar wilde me niet meer actief met de politiek bemoeien.

Via de kranten volgde ik de ontwikkelingen. Mijn verwondering steeg naarmate het jaar vorderde.

De partijen die zich het scherpst tegen Hart van Dieren hadden afgezet, Gemeentebelangen en SP, leverden een wethouder in het nieuwe college. Met Wim Pieper van Gemeentebelangen, Rikus Brader van de SP en Joop Kock van de PvdA bestond het grootse deel van het college nu uit eerdere criticasters van het project. Dat moest dus beter gaan.

Nou, vergeet 't maar. Het ging faliekant mis.

Er werd een duur meepraattraject opgestart. De acht-min variant die van de SP en Gemeentebelangen voorafgaand aan de verkiezingen nog van tafel moest werd nu tot uitgangspunt van de discussies verklaard. We kennen het gevolg. De Dierenaren mochten ideeën aandragen die vervolgens een voor een werden afgeschoten. Het resultaat was dat belangenverenigingen en andere goedwillende burgers gedesillusioneerd afhaakten en met de rug naar het gemeentebestuur kwamen te staan.

Van de verkiezingsbeloften van de SP en Gemeentebelangen was al helemaal niets meer over. In mijn ogen pleegden deze partijen hiermee regelrecht kiezersbedrog

Een van de raadsleden van Gemeentebelangen begon zelfs rechtstreeks leugens op te dissen. Die beweerde in de Gelderlander dat alleen Gemeentebelangen in december 2006 tegen de plannen had gestemd.

Dit raadslid trok me over de streep. Hij gaf me het laatste zetje om me weer actief met de politiek ben gaan bemoeien. De politiek had mij blijkbaar nog steeds nodig. Binnen of buiten de raad. Dat maakt me niet zo heel veel uit.

Velp, 15 juli 2007.