Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 9 mei 2008

Gooit Calluna de kont tegen de krib?

In een brief aan het gemeentebestuur laten de Dierense Calluna-winkeliers hun zorgen blijken over de vestiging van detailhandel op locaties buiten het Calluna-winkelcentrum en verwatering van de detailhandel in het winkelcentrum zelf.

De Calluna-winkeliers hebben weinig vertrouwen in het gemeentebestuur. En de Tafel van 10 komt er in de brief eveneens slecht vanaf.

Het eerste deel heb ik samengevat. De concrete voorbeelden waarin ondernemers en bedrijven met naam en toenaam worden genoemd heb ik weggelaten.

Ondersteund door een aantal voorbeelden wijzen zij op voorgenomen detailhandelsactiviteiten op industrieterreinen, buiten het winkelcentrum en mogelijke vestiging van detailhandel rond Nieuwland.

De mogelijke komst van een huisartsenpost in het Calluna-winkelcentrum valt niet in goede aarde. Maatschappelijke functies in het winkelcentrum verzwakken de positie van Calluna, versterken de verkeers -en parkeeroverlast en beperken de uitbreidingsmogelijkheden voor winkels.

De winkeliersvereniging wijst op de “Dorpsvisie” waarin wordt gesproken over centralisatie van de winkels in het Calluna-centrum. Volgens de winkeliers beweert het college in die visie dat er geen plannen voor het winkelcentrum zijn. Zij kijken daar zelf anders tegen aan, zij hebben zelf wel degelijk grote herstructureringsplannen.

Een positief punt vinden zij de plaatsing van bewegwijzering op de N348 waardoor bezoekers winkelcentrum makkelijker kunnen vinden.

De winkeliersvereniging verzoekt dringend om de genoemde ondernemers en de artsen aan te spreken over de voorgenomen plannen, en de toegezegde vergunningen van detailhandel op industrieterreinen terug te draaien. Op deze manier van onduidelijk besturen worden de poten onder het centrum weggezaagd.

Calluna heeft grote twijfels over de Tafel van 10 en vinden die vergelijkbaar met de eerdere “inbreng” van de klankbordgroepen en de bouwstenensessies. Het lijkt erop dat de politiek de plannen bewust wil laten ploffen. Zij hebben de buik vol van “niet constructieve schijnmeepraterij”.

Gooit Calluna de kont tegen de krib?

Onderstaand de letterlijke tekst over de Tafel van 10:

"Tevens hebben wij grote vraagtekens bij het functioneren van de “Tafel van Tien” bijeenkomsten.

Het lijkt wel of de politiek, tegen de zin in van de bewoners en winkeliers, er bewust op aanstuurt om de “Dorpsvisie” plannen voor Dieren weer te laten ploffen.

Wij begrijpen deze manier van handelen niet.

Er is zoveel potentieel bij de bevolking en de winkeliers en u maakt er geen gebruik van.
Een royaal en open gesprek met de betrokkenen kan veel betekenen voor de toekomst van ons Dieren.

De “Tafel van Tien” ervaren wij als een evenaring van de “Klankbordgroep” en de “Bouwstenen sessies”, en daar passen wij voor.

Van niet constructieve schijnmeepraterij hebben wij de buik vol.

Wij willen bouwen aan een leefbaar en duurzaam centrum voor Dieren, waarin ook nog de mogelijkheid bestaat om gezond te kunnen ondernemen."