Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 12 augustus 2008

Gewoon beginnen

In de vakantiemaanden kan ik ’n uur langer slapen en toch nog vroeger dan buiten die periode op m’n werk aankomen. Ook ‘s avonds ben ik eerder thuis.

Eigenlijk zou ik dus prima uitgerust moeten zijn maar helaas, de blog roept. En het valt niet altijd mee om iets te verzinnen. Vooral tijdens de vakanties kost dat meer tijd. Als ik achter het toetsenbord plaatsneem weet ik vaak nog niet waarover ik ga schrijven Dan rommel ik wat aan of neem eens een kijkje in mijn “ideeënlijstje” of daar nog ’n geschikt onderwerp tussen zit. Meestal niet, het is te omvangrijk of ik heb er op dat moment gewoon geen zin in. Ik denk dat ik die ideeënbak maar weggooi.

Precies als vandaag. Eigenlijk heb ik er ook helemaal geen zin in.

Maar vrijwel altijd komt er toch wat uit. Soms was het alleen de bedoeling om ’n kort stukje te schrijven maar als ik dan bezig ben dan rol ik van het een in het ander en soms moet ik me dan weer inhouden. Wil ik nog veel meer vertellen maar dan komt m’n nachtrust nog meer in ’t gedrang. Dus brei ik er dan maar weer ’n punt aan.

Ik ben dan ook blij als iemand anders ’n bijdrage wil leveren. ’n Brief, ’n mening of informatie. Kost me nog wel redactie-tijd hoor. Ik wil iets checken, achtergrondinformatie doornemen, plaatjes bijzoeken, wat meer wit in de tekst voegen om het verhaal opener, leesbaarder te maken, ’n korte begeleidende tekst toevoegen etc. Werk genoeg dus maar ik hoef dan zelf niets te verzinnen.

Bovendien komt dan ook eens iemand anders aan het woord. Met een eigen kijk op de zaak. Iedere mening is ’n andere en ik vind het goed om die mening te horen. Mensen die al langer met een onderwerp bezig zijn, daar direct betrokken bij zijn en die vaak veel meer met de inhoud van ’n specifiek onderwerp op de hoogte zijn dan ik.

Diverse mensen hebben inmiddels een steent(je) bijgedragen. Ben ik ze zeer dankbaar voor. Maar op de weblog is plaats voor nog veel meer bijdragen.

Dus. als u zich geroepen voelt om eens een bijdrage aan de weblog te geven: stuur ’n mail naar theo.kooijmans@telfort.nl
of naar theo.kooijmans@tiscali.nl

Ik wil wel graag dat de bijdrage leesbaar is. Gebruik begrijpelijke taal en ga er niet van uit dat lezers wel begrijpen waar het over gaat of wat u bedoelt. Dat kan bij u voor de hand liggen maar geldt niet altijd voor mensen op afstand. Een (korte) introductie is soms wenselijk. Als u ’n verhaal hebt dat te lang is voor één posting dan kunnen we het als ’n serie afleveringen op de site plaatsen.

Zo zie je maar. Ik had toen ik startte geen idee waar ik ’t over zou hebben. Is toch nog redelijk gelukt. Nu nog ’n plaatje erbij zoeken!.