Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 5 april 2008

Salaris burgemeester

’n Tijdje geleden schreef ik over de salarisverhoging van de Rozendaalse wethouders. Zie het bericht Rozendaal - relatie tussen zelfstandigheid en salaris bestuurders is hypocriet

Sinds die tijd krijg ik regelmatig vragen over de bezoldiging van burgemeesters, wethouders en raadsleden.
Ik heb een en ander eens nagezocht. Het is allemaal te vinden op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Vandaag een overzichtje van de salarissen van burgemeesters.

De hoogte van de bezoldiging van de burgemeester is afhankelijk van de grootte van de gemeente. De gemeenten zijn hiertoe ingedeeld in elf inwonersklassen.
De bezoldiging van de individuele burgemeester wordt bepaald bij zijn benoeming. De bezoldigingsschaal bij een bepaalde inwonersklasse kent 7 periodieken. Bij de benoeming wordt hij ingeschaald in een periodiek afhankelijk van het laatst verdiende salaris. Heeft de burgemeester de leeftijd van 55 jaar bereikt dan ontvangt hij de maximum bezoldiging van de inwonersklasse waarin de gemeente is ingedeeld.

Onderstaand de inwonerklassen. Klik op de afbeelding om te vergroten.


En de tabel met de bezoldigingen. Exclusief vakantietoeslag, 13e maand, overige emolumenten en secundaire arbeidsvoorwaarden.
Klik op de afbeelding om te vergroten.

Je kunt dus zelf uitrekenen wat de burgemeester in je gemeente verdient. Volgens deze tabel ontvangt de burgemeester van Rheden (inwonersklasse 7) tussen de 6501,60 euro en 7744,77 euro per maand.